- PUBLICITAT -

 

Són paraules del Sr. Adolfo Suárez Illana, fill del que va ser president del govern d’Espanya, Adolfo Suárez González. Aquesta afirmació, en referència al Procés que viu Catalunya, les va dir el Sr. Suárez Illana el passat dia 18, al Col·legi Notarial de València, en la conferència que va fer amb motiu del 40è aniversari de la Constitució Espanyola. El Sr. Suárez, president de la Fundació “Concordia y Libertad”, afirmà que el Procés és “más perverso” que el colp d’estat del 23 de febrer de 1981, ja que, segons ell, les institucions van contra la democràcia.

Qui es salta la llei ho ha de pagar? Caldria que el Sr. Suárez recordara que son pare, el president Suárez González, es va saltar la llei franquista, ja que, malgrat que va prometre (o jurar) els “Principios Fundamentales del Movimiento”, després els va liquidar i va apostar per la participació dels partits polítics. El Sr. Suárez González, Ministro Secretario General del Movimiento, a més de procurador en les Cortes franquistes i director general de Radiodifusió i Televisió, va renegar (o trair) aquella llei franquista que ell havia promès o jurat de complir. Se va saltar la llei d’una manera assenyada. Entre altres coses, perquè la llei ha d’estar al servei dels ciutadans i no els ciutadans han d’estar ofegats per la llei.

El fill del president Adolfo Suárez hauria de recordar el que digué son pare el 10 d’octubre de 1976 en la presentació del projecte de llei de la Reforma Política: “El futur no està escrit, perquè només el poble pot escriure’l”.

Josep Miquel Bausset

- PUBLICITAT -