- PUBLICITAT -

 

La Generalitat ha activat per a demà l’alerta pel nivell d’alt risc d’incendis forestals a gran part del territori del País Valencià.

En les pròxims dies a Castelló es podrà senyalar el nivell de preemergència davant el risc d’incendis forestals i passar a nivell 3 (Risc extrem)

De moment no existeix possibilitat de tempestes seques a la nostra zona.

Indicacions i informacions davant situacions que poden produir-se amb el risc alt d’incendis:

Si veieu qualsevol senyal de foc, telefoneu al 112.

PUBLICITAT

Incendi al barranc d'Escuriet en 2018
Incendi al barranc d’Escuriet en 2018

Un incendi forestal ocorre quan el foc es propaga sense control sobre el terreny forestal, i afecta la vegetació que no estava destinada a cremar-se.

En un bosc hi ha diferents tipus de combustibles. Segons el tipus de combustible la reacció pot ser més violenta i espontània a temperatura ambient.

Els incendis forestals constitueixen un greu problema a l’arc mediterrani, del qual forma part la Comunitat Valenciana, i crea, de vegades, situacions de greu risc i catàstrofe amb les conseqüents repercussions negatives sobre el medi ambient.

Per pal·liar i evitar estes situacions, la Generalitat Valenciana ha desenrotllat el Pla Especial davant el Risc d’Incendis Forestals (Decret 163/1998), que contempla tant les actuacions en emergències produïdes pels incendis com les actuacions en situacions de preemergència. Estes últimes s’estableixen en el Pla de Vigilància Preventiva, que es concreta anualment i constitueix un dels annexos del Pla Especial.

Continuar llegint en la font: http://www.112cv.gva.es/ca

Informacions relacionades:

Què fer davant un incendi?
Manuals de bones pràctiques
Pla Especial davant el Risc d’Incendis Forestals
Sistema Integrat de Gestió d’Incendis Forestals
Model de Pla d’Actuació Municipal davant el risc d’incendis forestals

Ajuntament de Castelló

- PUBLICITAT -