- PUBLICITAT -

 

Benvinguts a les Festes de Castelló 2023!

CN | Aida

Un any més, Castelló es vesteix amb els seus millors atuells per celebrar les festes més emblemàtiques i esperades de l’any. Un temps de reunió, tradició i diversió on cada racó del poble resplendeix amb l’esperit festiu. Des de les desfilades plenes de colors fins als actes culturals i esportius, Castelló es transforma en un escenari viu d’història, música, dansa i alegria. Sense més dilació, ací baix podeu descobrir què ens reserva Castelló en aquestes festes del 2023!

Llibre de Festes de Castelló 2023 en format revista digital

PUBLICITAT

DIUMENGE 6 D’AGOST

7.30 a 12.30 h. 62é CONCURS LOCAL DE PESCA al pantà de Bellús, sector C. Parada per a esmorzar. Després del concurs hi haurà dinar al Bar Guillermo i, posteriorment, premis per a totes les persones que hagen participat.

Concurs 2019 – pantà de Bellús

DIVENDRES 11 D’AGOST

20.30 h. Presentació del LLIBRE DE FESTES, de la PORTADA i entrega del premi a la guanyadora. L’acte finalitzarà amb una picadeta. Al pati de l’Obrera.

DISSABTE 12 D’AGOST

18.00 h. FESTRINQUET. Jornada de pilota valenciana (amb un toc festiu) entre Moros i Cristians. Co- mençarem amb la partida infantil i, seguidament, les partides sèniors. Al trinquet municipal.

CURSA CICLISTA. TROFEU DE FESTES 2023
9.30 h. La Navelina CRI. Categories de Fèmines. Challenge Comunitat Valenciana Fèmines FCCV– AÓN.
18.00 h. Contrarellotge per equips. Categoria cadets (CRE). 5 km.
19.30 h. Contrarellotge individual. Categoria esco- les (CRI). 1 km.
Al polígon industrial el Pla II. Organitza: Club Ciclista.
Col·labora: Motoclub i Ajuntament de Castelló.

00.00 h. LA VESPRA amb música REMEMBER per amenitzar la vetlada. A la porta dels Quatre Gats.
Patrocina i organitza: Els Quatre Gats.

DIJOUS 17 D’AGOST

21.45 h. A la Musical començarà la cercavila tradicional de la Banda Lira Castellonera, que acabarà a la plaça de l’Ajuntament.

22.30 h. CONCERT DE FESTES de la Banda Simfòni- ca de la Societat Musical Lira Castellonera, a la plaça de l’Ajuntament.
Organitza: Societat Musical Lira Castellonera. Patrocina: Ajuntament de Castelló.

DIVENDRES 18 D’AGOST

21.30 h. PRIMER TRO de l’Associació Festera de Mo- ros i Cristians, a la porta de l’ajuntament.

22.00 h. SOPAR POPULAR DE L’INICI DE FESTES, a la plaça de l’Ermita, amb MÚSICA en DIRECTE de la mà de Fent Soroll.
Les inscripcions es podran fer fins al dimecres 16 d’agost al formulari en línia que posarà a disposició l’Ajuntament.
Organitza: AFMiC.
Patrocina: Ajuntament de Castelló.

00.00 h. ENTRADETA FALSA, des de la plaça de l’Ermita fins al parc de l’Estació. Des de l’AFMiC i del I. Ajuntament vos convidem a totes i a tots, a par- ticipar en la desfilada. Este acte no és exclusiu per a les comparses de Moros i Cristians, sinó per a tot el poble.
Organitza: AFMiC.

A continuació MASCLETÀ NOCTURNA d’inici de fes- tes a càrrec de la pirotècnia Caballer FX. Al parc de l’Estació.
Patrocina: Ajuntament de Castelló.

00.30 h. DISCOMÒBIL, a la porta de la comparsa El Castellet.
Organitza: Comparsa El Castellet. Col·labora: M. I. Ajuntament.

DISSABTE 19 D’AGOST

D’11.00 a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Torna la Gaming Experience d’Omega World Games. Vine a jugar al Fifa, Fortnite, Rocket League, Mario Kart i Smash Bross, i viu una experiència única amb Oculus Quest; disfruta també els nostres CockPits de simu- lació, o canta i balla amb Just Dance i Lets Sing. A l’espai multiusos situat al carrer Ramon y Cajal, 7. Inscripcions, fins divendres 18 d’agost a www.omegawg.com

10.30 a 14.30 h. PARC AQUÀTIC. Castell unflable gegant acompanyat de piscines menudes per als in- fants i festa de l’espuma. A la plaça de la Constitució.

18.30 h. PROJECCIÓ del DOCUMENTAL ‘La festa que som. 50 anys de Moros i Cristians a Castelló’. Els Moros i Cristians de Castelló celebraren l’any passat el seu 50é aniversari. El documental mostra l’evolu- ció i el creixement des de la seua aparició a Castelló, a principis dels 70, i com el poble ha anat integrant una festa que ja sent com a part essencial de la seua identitat. Al Teatre Ideal.

20.00 h. PARTIT DE FUTBOL de Festes de la UD Castellonense. Al Camp de Futbol Municipal.

20.00 h. Arreplega i CERCAVILA de les FESTERES i FESTERS. Inici a la plaça de l’Ajuntament.

21.30 h. CERCAVILA de les FESTERES i FESTERS per a arreplegar els Festers Majors del 2022 i del 2023. Inici a la plaça de l’Ajuntament.

22.30 h. Presentació de les FESTES i presentació de la FESTERA i del FESTER MAJOR junt amb totes les Festeres i Festers, al parc de l’Estació. El PREGÓ anirà a càrrec de Carlos Benetó Grau.

A continuació, PICADETA per a tot el poble a la plaça de l’Ajuntament i actuació de l’ORQUESTRA MITO i el dj RAFA VIO.

DIUMENGE 20 D’AGOST

D’11.00 a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Torna la Gaming Experience d’Omega World Games. Vine a jugar al Fifa, Fortnite, Rocket League, Mario Kart i Smash Bross, i viu una experiència única amb Oculus Quest, disfruta també els nostres CockPits de simu- lació, o canta i balla amb Just Dance i Lets Sing. A l’espai multiusos situat al carrer Ramon y Cajal, 7. Inscripcions, fins divendres 18 d’agost a www.omegawg.com

11.30 h. CINEMA INFANTIL, al Teatre Ideal.

11.30 h. CERCAVILA de les comparses Mores i Cris- tianes. Eixiran des de la gran via de Blasco Ibáñez i acabaran a la plaça de l’Ajuntament.

13.30 h. HOMENATGE a la MÚSICA FESTERA, a la plaça de l’Ajuntament.
Presentació: Cristina Badal Andani. Direcció: Salvador Francés Aparicio.

18.30 h. ENTRADA DE BANDES, des de la plaça de l’Església fins a la plaça de l’Ermita.

19.00 h. CERCAVILA de les Festeres i els Festers per anar a l’Entrada de Moros i Cristians.

19.30 h. ENTRADA DE MOROS I CRISTIANS, per l’itinerari tradicional: des de la plaça de l’Ermita fins a l’encreuament del carrer de la Lira Castellonera amb el carrer d’Argentina.

Ordre de desfilada:Bàndol Cristià: Castellet, Contrabandistes, Conqueri- dors i Roders (Capitania).
Bàndol Moro: Almoràvits, Almohades, Alfàrabes i Ca- lifes-Tuaregs (Sultania).

Des de l’AFMiC es trasllada a les persones inte- ressades que vullguen reservar una cadira per a la desfilada, que únicament seran vàlides les reserves gestionades en els llistats oficials de l’AFMiC.
Cada persona podrà reservar un màxim de 5 cadires. Les reserves es podran fer a la Casa de la Cultura (Carrer de la Séquia, 16) del 7 a l’11 d’agost d’11.00 a 13.00 h i de 18.00 a 20.00 h.
La recollida dels tiquets de les cadires serà el diumenge 20 d’agost de 10.00 a 13.00 h i de 18.00 a 20.30 h als sis llocs que s’indiquen a continuació:

Carrer de Cervantes a l’altura de la cantonada del carrer Santa Bàrbara.
Carrer del Pedró, a l’altura de la Finca
Carrer del Pedró, a l’altura de l’antic
Carrer de Ramón y Cajal, a l’altura del passatge Cifre.
Plaça de l’Om.
Plaça de l’Església.

00.30 h. SIN MÁS, tribut a Lina Morgan, per Alicia Casañ. Un espectacle que combina la revista, la comèdia i la música, interactuant amb el públic. SIN MÁS juga a sorprendre l’espectador reavivant el re- cord i descobrint a la gent més jove este gènere. Al parc de l’Estació.

DILLUNS 21 D’AGOST

9.30 h. ALMORZAR DE FESTES DE LES PERSONES GRANS, a la Llar dels Nostres Majors. Podeu passar a apuntar-se a les oficines de l’associació. Preu 5 €.

11.30 h. CERCAVILA de les Festeres i els Festers.

10.30 a 14.30 h. PARC AQUÀTIC, format per un es- varador gegant de 35 metres, més un tobogan i unes piscines menudes per als infants. Al carrer dels Ro- ders i a la plaça del País Valencià.

20.00 h. ENTRADETA INFANTIL, a la plaça de l’Om.

20.30 h. AMBAIXADA Mora i Cristiana, a la plaça de l’Ajuntament.

22.00 h. Cercavila INFANTIL DE DISFRESSES amb el Grup A Riure i la seua cercavila amb pilota gegant, pallasos i moltes sorpreses més.
El recorregut començarà a la porta de l’Església i aca- barà a la plaça de l’Ajuntament.
Al finalitzar la cercavila i fins el lliurament dels premis tindrem una DISCO-FLUOR amb animació per a totes les persones assistents.

00.00 h. Tot el món DISFRESSAT a la plaça de l’Església, on la Colla de Dimonis els Socarrats de Cam- panar iniciarà un CORREFOC que ens portarà fins al parc de l’Estació. Tot aquell que hi participe quedarà inscrit automàticament en el CONCURS DE DISFRES- SES.
Horaris de pas i localització del jurat:
DISFRESSES INFANTILS: A partir de les 22.00 h. A la porta de l’Obrera.
DISFRESSES MAJORS: A partir de les 00.00 h. A la porta de l’Ajuntament.
Horari d’entrega de premis:
Disfresses infantils, a càrrec de Sultania i Capitania: a les 23.45 h a la porta de l’Ajuntament.
Disfresses majors, a càrrec de les Festeres i els Fes- ters, en el descans de les dos orquestres.
Premis patrocinats per: Airconect.

A continuació, BALL DE DISFRESSES al parc de l’Estació. CARA A CARA entre les orquestres LA FIESTA i LA TOKYO BAND.

D’1.00 a 4.00 h. Com a novetat, hi haurà un fotoreclam a càmera lenta de 360º (photocall slow motion) perquè guardeu un bon record d’esta nit màgica!

DIMARTS 22 D’AGOST

11.00 h. CINEMA INFANTIL, al Teatre Ideal.

14.00 h. GRAN MASCLETÀ al parc de l’Estació, a càr- rec de la Pirotècnia CRESPO.

23.30 h. Espectacle musical LA FUERZA DEL DESTINO (homenatge a Mecano). És un espectacle creat per músics, cantants i ballarins que van treballar al costat de Nacho Cano als musicals “Hoy no me pue- do levantar” i “A”. Dirigit per Hansel Cereza (Fura dels Baus, Cirque du Soleil…), el fil conductor és un tra- jecte amb metro on les parades es van convertint en cançons de Mecano. Al parc de l’Estació.

1.30 h. NIT D’ALBADES. Començarà a la plaça de l’Ajuntament i acabarà a altes hores de la matinada. Comptarem amb la presència de Pep Gimeno Botifar- ra i els Cantadors de la Costera. En acabar, hi haurà coca de llanda i mistela.

DIMECRES 23 D’AGOST

8.00 h. DESPERTADA a càrrec de les comparses de Moros i Cristians.

10.30 a 14.30 h. PARC AQUÀTIC. Camp de futbol unflable, tobogan aquàtic amb piscina, piscines me- nudes per als infants i festa de l’espuma infantil. A la plaça de l’Ermita.

17.00 h. CERCAVILA de les Festeres i els Festers.

18.00 h. GRAND PRIX AQUÀTIC: l’activitat més re- frescant i divertida de l’estiu. Juga, competix, fes es- port i riu amb les teues amistats i el teu veïnat, per aconseguir ser el vencedor absolut. Premis, regals i sorpreses. Estàs preparat?
A partir de 16 anys.
Inscripcions per grups de 6 a 8 persones, fins al 21 d’agost.
Trobareu tota la informació a www.elmiragall.org Al parc de l’Estació.

20.00 h. Tardeo amb MÚSICA DELS 80-90 a càrrec de XÚQUER DJ amb el millor Pop-Rock de l’època. A la plaça de l’Om.

22.00 h. SOPAR POPULAR de la FESTA REMEMBER.
A la plaça de l’Ajuntament. Organitza: Junta Local Fallera.
Les inscripcions es podran fer fins al dilluns 21 d’agost al formulari en línia que posarà a disposició l’Ajunta- ment.

00.00 h. FESTA REMEMBER amb DISFRESSA DE L’ÈPOCA, amb la presència dels “GEMELOS DE PUZ- ZLE”; KIKE JAÉN, ex dj d’ACTV i d’SPOOK, i del mític JOSÉ CONCA, ex dj de CHOCOLATE. A la plaça de l’Om.
Hi haurà premis per a la millor disfressa de l’època; individuals i per grups.
Patrocina els premis: Espectáculos La Fiesta.

DIJOUS 24 D’AGOST

8.00 h. DESPERTADA, a càrrec de les comparses de Moros i Cristians.

11.30 h. CINEMA INFANTIL, al Teatre Ideal.

18.30 h. TALLER D’ELABORACIÓ DE FANALETS, FIRA DE JOCS D’AIGUA i BERENAR amb orxata i far- tons, al parc de l’Estació.
Les xiquetes i els xiquets podran elaborar i persona- litzar el seu meló d’alger per a la cercavila de la nit.
Organitza: Festeres i Festers de Santa Bàrbara i Ajun- tament.
Patrocina: Ajuntament de Castelló.
*Acudix amb roba de bany i calçat d’aigua.

21.00 h. AMBAIXADA Mora i Cristiana, a la plaça de l’Ajuntament.

21.30 h. SOPAR POPULAR i INFANTIL, a la plaça de l’Om.
Les inscripcions es podran fer fins al divendres 18 d’agost al formulari en línia que posarà a dis- posició l’Ajuntament.
Organitza: Festeres i Festers de Santa Bàrbara i Ajuntament.
Patrocina: Ajuntament de Castelló.

22.30 h. CERCAVILA DE FANALETS acompanyada al so del tabal i la dolçaina. Eixida i arribada a la plaça de l’Om.
A continuació, actuació de la BABAU BAND, que arri- ba del futur per a contar-nos que el planeta necessita de xiquets i xiquetes conscients que l’esdevenidor està en les seues mans. El respecte a la naturalesa, la reducció de plàstics, l’amistat o els joguets igualitaris són alguns dels temes que tracten les seues cançons divertides i rockeres.

22.30 h. SOPAR DE GERMANOR per a les compar- ses de Moros i Cristians, a la plaça de l’Ermita.

DIVENDRES 25 D’AGOST

11.30 h. CINEMA INFANTIL, al Teatre Ideal.

18.30 h. CERCAVILA d’«AUTOS LOCOS», des de la plaça de l’Ajuntament fins al parc de l’Estació.

19.15 h. XI Carrera d’«AUTOS LOCOS», al carrer de Remigio Sanchis.
Les inscripcions es podran fer fins al divendres 18 d’agost al formulari en línia que posarà a disposició l’Ajuntament.
Organitza: Moto Club.
Patrocina: Ajuntament de Castelló.
Premis patrocinats per: Construcciones Eliseo Pla.

20.30 h. Arreplega d’ingredients per a la XXXVI FESTA DE LA PAELLA, a la porta del Mercat.

22.00 h. XXXVI FESTA DE LA PAELLA, al parc de l’Estació. Organitza: AFMiC.
Patrocina: Ajuntament de Castelló.
L’AFMiC i el M. I. Ajuntament fan una crida a la respon- sabilitat i civisme de tots els castellonencs, a fi que els ingredients repartits per l’organització siguen em- prats exclusivament per a fer les paelles als llocs in- dicats al parc. Recordem que caldrà tornar les taules i cadires abans de la 1.00 h al mateix lloc d’arreplega. Enguany cal pagar 2 € per cada persona inscrita a les paelles. Les inscripcions es podran fer fins al dime- cres 23 d’agost a les 14.30h.

00.30 h. CASTELL DE FI DE FESTES, a càrrec de la pirotècnia Aitana a la ronda de Soler i Estruch.


A continuació ORQUESTRA LA ÓXIDO i el dj KILO, al parc de l’Estació.


EXPOSICIÓ DE FESTES DE 2023

De l’11 al 25 d’agost a l’espai multiusos situat al carrer Ramon y Cajal, 7.

L’Exposició Festes Valencianes exhibix 51 fo- tografies, datades entre principis i mitjans del segle XX, de deu festes de la nostra terra: Sant Antoni Abat, Falles, Setmana Santa Ma- rinera, Corpus Christi, Moros i Cristians, Ro- meries, Bous al carrer, Misteri d’Elx, Mare de Déu de la Salut i els Enfarinats.
L’exposició mostra des de multitudinàries fes- tes urbanes fins a celebracions ancestrals de pobles de l’interior i aborda també els feste- jos que deuen la seua existència a un intens fervor religiós o aquells que tenen un origen clarament pagà.
La mostra es complementa amb imatges actu- als de cadascuna de les festes per tal d’expli- car la seua evolució al llarg del temps.


PARTIDES DE PILOTA FESTES 2023

Al nou trinquet municipal.
Partides de raspall masculí: entrada 5 €. Resta de partides: entrada lliure.

Dilluns 21
18.30 h. PARTIDA D’ESCALA I CORDA:
De la Vega i Álvaro Gimeno contra J. Salvador i Co- nillet.

Dimarts 22
18.30 h. PRIMERA SEMIFINAL DEL TROFEU DE RASPALL
: Marrahí i Seve contra Vicent i Brisca.

Dimecres 23
18.30 h. PARTIDA DE RASPALL D’ELIT FEMENÍ:
 Ana i Marina i Amparo contra Victoria i Júlia.

Dijous 24
18.30 h. SEGONA SEMIFINAL DEL TROFEU DE RASPALL
: Vercher i Raúl contra Salelles II i Murcianet.

Divendres 25
18.30 h. PARTIDA D’ESCALA I CORDA: Pere Roc i Jesús contra Salva Palau i Pere.

Dissabte 26
18.30 h. FINAL DEL TROFEU DE RASPALL.
Guanyadors de la 1a semifinal contra els guanyadors de la 2a.


Durant les nits de festa tindrem un Punt Violeta QUÈ SÓN ELS PUNTS VIOLETA?

Són espais en què se sensibilitza, s’atén, s’informa i s’ajuda possibles víctimes de qualsevol tipus d’agressió sexista. La seua finalitat és, per tant, conscienciar, previndre i disfrutar la festa des del respecte cap a les dones, lliures d’assetjament i humiliació masclista.
Divendres 18, dilluns 21 i divendres 25 d’agost.


ACTES RELIGIOSOS

DISSABTE 19 D’AGOST
19.30 h. SANTA MISSA en honor als Sants de la Pedra Abdó i Senent, a l’església parroquial.

DIUMENGE 20 D’AGOST
10.00 CERCAVILA de les Festeres i Festers per anar a missa.
11.00 h. SANTA MISSA en honor als Sants de la Pedra Abdó i Senent, a l’església parroquial.

DIMARTS 22 D’AGOST 
12.00 h. SANTA MISSA en honor al Santíssim Crist dels Prodigis, a l’església parroquial. En acabar la missa, CERCAVILA de les Festeres i Festers.
20.30 h. PROCESSÓ SOLEMNE del Crist dels Prodigis.


- PUBLICITAT -