- PUBLICITAT -

 

Programa de mà Fira 2021 amb format pdf

Fira d’atraccions. Al parc de l’estació

Del 3 al 13 de desembre

Fira tradicional Valenciana. Plaça de l’Ajuntament. Del 10 al 13 de desembre.

Exposicions agrícoles i arquitectura valenciana, jocs de taula i enginy, actuacions musicals, oficis antics, exposició de gegants i cabuts, mercat de plantes i flors i molt més.

Dilluns 13 de desembre

12.00 h. Lliurament del II concurs literari escolar dels relats de Fira de Santa Llúcia 2021. A continuació actuació d’EVA ANDÚJAR amb el seu recull de contes tradicionals «Roba Estesa».

PUBLICITAT

12.00 h. Missa cantada pel Cor de Jubilats de Castelló en honor a Santa Llúcia, el pare n’Álvaro Armengol i el Cor de Jubilats vos conviden a compartir aquesta Eucaristia amb ell acompanyats amb les veus del Cor dirigides pel nostre director Miguel Pons García.

13.00 h. El vesc (muérdago) és una planta amb una gran tradició nadalenca en molts països i que, a més, ha sigut conegut tradicionalment per les seues propietats medicinals. De fet, per les seues propietats va ser molt apreciada pels antics druides. Actualment, continua gastant-se molt per a millorar la salut, perquè té propietats antiinflamatòries, sedants suaus, diürètiques, etcètera, i també es gasta com a part de la decoració per Nadal, hi ha la creença que aquesta planta és portadora de la fertilitat i de la bona sort.

Aquesta planta es manté verda tot l’any; per aquest motiu va ser considerada sagrada pels celtes. És molt fàcil reconéixer-la pels fruits, generalment de color blanc i enganxosos.

Per aquest motiu les floristeries de Castelló, hui a les 13.00 del matí, realitzaran la tradicional crema d’aquesta planta màgica, segons la tradició, el vesc no havia de tocar el sòl en tallar-lo i s’havia de col·locar en el llindar de la porta d’entrada de les cases durant tot l’any per a protegir-les de la mala sort. El vesc havia de romandre en el mateix lloc durant un any i després cremar-lo per a cremar amb ell tota la mala sort.

Zona Gastronómica “Poble Fester”

Al voltant del mercat. Del 10 al 13 de desembre.
69 brosses, Moto Club, tunel del vi i la cervesa, música ambient, tapes, actuacions en directe, exposició de motocicletes i molt més.

Horari:
Dilluns: de 17.00 h a 21.00 h.

Activitats esportives

Dilluns 13 de desembre

16.30 h. PARTIDA D’ESCALA I CORDA. FIRA 2021. Francés i Carlos vs José Salvador i Bueno. Al nou trinquet municipal.

Expocició

Del 10 al 20 de desembre
Exposició de fotografies antigues del fotògraf de Xàtiva Antoni Marzal.
En horari del Mercat Municipal

Cartell Fira

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací