- INFORMACIÓ -

 

El passat dissabte 29 de juny va tindre lloc la primera actuació del grup Castebrota – que pertany al programa Raíces y Brotes de l’Institut Jane Goodall–. Va consistir en la recollida de fematura (fem a la natura) a la Font Amarga. Encara que la calor apretava, la il·lusió i l’entusiasme, sobretot dels més menuts, van guanyar la partida. Abans de començar , la seua impulsora, Maria Caldés Capsir ens va explicar el projecte, intercanviàrem informació sobre la classificació dels residus i compartírem alguna anècdota del paratge.

PUBLICITAT

Entre els residus que es van recollir en tan sols mitja hora hi havia joguets trencats, moltes llaunes, plàstics, tovalloletes higièniques, restes de globus d’aniversaris…però el residu més cridaner i el que més abundava van ser burilles (“colilles”). Les burilles no són biodegradables i són molt contaminants perquè acumulen els tòxics del tabac, a banda del perill que suposen pel risc d’incendi.

Després de la recollida es classificaren els residus i s’abocaren als contenidors corresponents.

Va ser una activitat molt engrescadora i edificant, ja que menuts i grans fórem testimonis de primera mà de com ens relacionem amb un dels paratges més estimats de la zona. Una gran lliçó d’ecologia i sostenibilitat. El grup reprendrà les activitats a finals de setembre.

#cadaacciócompta #marcaladiferència

Grup Castebrota

- PUBLICITAT -