- PUBLICITAT -

 

Per Eva Remolina / AMIC

Els incendis desgraciadament són inherents a l’estiu, perquè l’escassetat de pluja i les altes temperatures fa que els boscos, camps i matolls estiguin cada vegada més secs.
Per això es fa imprescindible conscienciar a la societat per a una correcta prevenció d’incendis i aquesta no es basa tan sols a no llençar burilles o fer foc en el bosc, sinó d’informar també d’altres negligències o actituds que posen en perill els nostres boscos. I és que 9 de cada 10 incendis produïts, tenen a veure amb l’acció de l’home. Entre altres:

– No deixar abandonats objectes de vidre com a ampolles o similars, ja que aquestes poden produir l'”efecte lupa”. Però tampoc papers, ja que tot i que poden semblar inofensius, són material combustible.

– No llançar cigarrets o llumins tampoc al terra de la via pública ni a la carretera. No som conscients que el vent pot transportar-los a llocs potencialment perillosos.

PUBLICITAT

– Les barbacoes estan prohibides en el camp, però cal parar atenció també a les que es realitzen en habitatges particulars pròxims a parcs naturals o zones boscoses, ja que qualsevol espurna pot arribar fàcilment a matolls o arbres pròxims.

– Quan es realitzen excursions al camp, aparcar en zones habilitades per als vehicles. Els tubs d’escapament en contacte amb matolls o herba seca, són motiu d’incendi.

– Quan observem un incendi, trucar el més aviat possible al 112. No hem de pensar que uns altres ho faran. Una ràpida actuació pot evitar una propagació major.

Fotos de l’incendi de la setmana passada a Rafelguaraf – Barxeta

– En una explotació agrària, no cremar rostolls. I si és necessari fer-ho, crear una bretxa guarda ratlla per a evitar que les flames puguin expandir-se, mullar el terreny circumdant i no deixar mai el foc sense supervisió.

Prevenir els incendis és sense dubte, un treball de tots.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací