- INFORMACIÓ -

El Col·legi Hernández de Castelló (la Ribera) ha dut a terme aquesta iniciativa per oferir recursos a la comunitat educativa

Font de la notícia: DiariLaVeu del País Valencià

PUBLICITAT

Divendres passat el Col·legi Hernández de Castelló (la Ribera Alta) va presentar«… i també la vida», un projecte audiovisual acompanyat d’una guia didàctica per a sensibilitzar i previndre el suïcidi juvenil. Aquest projecte naix amb la idea d’oferir a la comunitat educativa un recurs com a punt de partida per a treballar als centres un tema que continua sent tabú i desconegut.

A l’acte, presentat per Jesús Lorda, es va visualitzar el curtmetratge «… i també la vida»un treball guardonat a la 9a edició del MICE Film Festival. En la taula rodona posterior, els participants en el projecte van explicar el procés de creació, gravació i edició.  Seguidament, es va presentar la guia didàctica. Es tracta de material interactiu específic que pretén no només l’adquisició de coneixements, sinó també el desenvolupament d’habilitats, la promoció d’actituds i la creació d’experiències que potencien l’interés de l’alumnat. En aquesta part de l’acte es va comptar amb la presència de Dolors López, vicepresidenta del Consell de l’Audiovisual de la Comunitat Valenciana, assessora de formació en prevenció de suïcidis de la Conselleria d’Educació i autora del llibre Te nombro, i Asunción Beltran, psiquiatra a la USMIA de Sueca.

Dolors López ratificava la importància de treballar les emocions als centres educatius i afirmava taxativament que «parlar de suïcidi salva vides».

Segons l’OMS, el suïcidi es troba entre les 20 causes de defunció més importants al món. A l’Estat Espanyol,  en l’actualitat es produeixen 11 suïcidis al dia, dos dels quals es produeixen a la Comunitat Valenciana. Però el que més  preocupa a la comunitat educativa és que el suïcidi és la primera causa de mort entre la població de 15 a 34 anys per causa no natural. La psiquiatra Beltran, remarcava la importància d’escoltar els nostres adolescents en un moment evolutiu tan transcendent de les seues vides i manifestava que «cal normalitzar la visita al psicòleg i al psiquiatre de la mateixa manera que acudim a qualsevol altre metge especialista».

Diari Veu del País Valencià

- PUBLICITAT -