- PUBLICITAT -

 

L’objectiu és explicar el problema valencià a senadors i senadores de diverses formacions, per a generar sinergies a favor d’una reforma del finançament autonòmic.

L’entitat ciutadana Decidim va elaborar un informe sobre l’empobriment valencià l’any 2020 que ha actualitzat ara, en el qual s’expliquen els greuges comparatius respecte a la resta de l’estat i les conseqüències socials per a 5 milions d’habitants. Com a dada significativa, el País Valencià acumula un deute il·legítim de més de 51.000 milions d’euros, totalment impagables, però que llastren totes les polítiques econòmiques.

Aquesta acció s’emmarca en la llarga campanya de l’entitat per a denunciar l’infrafinançament valencià i els efectes nocius per al conjunt de la població.

PUBLICITAT

La coordinadora de Decidim, Zahia Guidoum, ha declarat:

“Volem generar consciència sobre un problema estructural, que genera grans injustícies cap al poble valencià, que és l’única comunitat pobra, no sols d’Espanya, sinó també en l’àmbit europeu, que paga com si fos rica. Més del 26% del nostre pressupost, ara mateix, amortitzarà un deute il·legítim que ens deixa sense capacitat per a atendre correctament les profundes necessitats socials del nostre poble. Aqueix és el missatge que volem transmetre. Això no va de números, va de persones”.

L’acte serà el dia 3 de novembre a les 11.00 h, a la sala Enrique Casas Vila del Senat i comptarà amb la participació del senador de Compromís, Carles Mulet, la coordinadora de Decidim, Zahia Guidoum, el portaveu de la plataforma ciutadana Crida pel Finançament, Antoni Infante, el coordinador d’economia Decidim, Xavier Tarazona i el portaveu d’Intersindical Valenciana, Vicent Maurí.

A l’acte han estat convidats una ampla representació de tots els grups polítics amb presència al Senat i molt especialment el conjunt de senadors i senadores del País Valencià.

País Valencià, 21 d’octubre 2021

- PUBLICITAT -