PUBLICITAT
PUBLICITAT

 

L’Ajuntament de Castelló vol informar del nou pla de promoció pel valencià on acollirem la realització d’un voluntariat lingüístic a la nostra localitat.

El voluntariat pel valencià es tracta de la realització d’un projecte de participació lingüística que té per objectiu posar en contacte voluntaris que vulguen destinar una temporalitat, amb la intenció de conversar amb persones que volen llançar-se a parlar; millorar o aprendre el valencià, tots i totes podem accedir a formar part del voluntariat, volem apropar aquesta iniciativa a tothom; societat estudiantil, jubilats, ames de casa, associacions, estudiants, gent que no parla el valencià perquè es nouvingut…

Són moltes les persones que desitgen utilitzar el valencià per a comunicar-se i necessiten situacions reals de la vida a fer-ho, com per exemple escriure un xicotet missatge al mòbil.

També les persones que aprenen valencià a les aules necessiten completar l’aprenentatge o reforçar la llengua, tant siga la part del lèxic, o la part de la llengua oral, ja que de vegades tenim o realitzem nombroses errades com: calcs, col·loquialismes, formes apitxades, castellanismes, o problemes dins dels recursos a utilitzar en cada registre, és a dir si es tracta d’una conversa formal, molt formal, poc formal o col·loquial.

El voluntariat pel valencià pot ajudar-nos a superar la possible inseguretat que provoca l’ús d’una nova llengua. És una manera de facilitar aquest contacte personal entre un parlant del valencià i una persona disposada a reforçar l’aprenentatge previ, d’una forma més lleugera i planera, on l’aprenentatge és més còmode i atractiu per a les persones que es troben a un nivell incipient.

Aquesta iniciativa, a més de facilitar un interlocutor per a poder conversar en valencià vol incidir en els hàbits lingüístics dels valencianoparlants i consolidar la idea que el valencià és i ha de ser una “Llengua d’acollida”.

Per tal de poder anar enllestint aquesta tasca ens complau en convidar-los a la pròxima reunió i presentació del projecte que es realitzarà a la biblioteca municipal, el pròxim dia 29 de gener a les 19.00 hores.

L’acte es realitzarà al segon pis de la biblioteca Joan Fuster, situada al carrer major nùmero 16.

L’aforament serà lliure i podran assistir totes i tots els acompanyats que totes aquelles persones creguin convenients i puguen estar interessades en aquest projecte.

- PUBLICITAT -