«Coneixes algun col·lectiu o dona del passat del feminisme valencià? Com va començar el feminisme a la nostra terra? Quins són els episodis de lluita feminista més importants al País Valencià? És molt possible que la teua resposta siga negativa, com també ho era per a nosaltres abans d’iniciar aquest camí.»
Aquest és el colpidor punt de partida de Venim de lluny. Un llibre bàsic i necessari per a recuperar, entendre i dignificar la història popular del feminisme a casa nostra. Obreres, mestres, llauradores, guerrilleres, antifeixistes i militants de base. La genealogia de les lluitadores valencianes que van aconseguir avanços democràtics i populars que arriben fins als nostres dies. Un llibre que naix en el si de la Universitat Popular La Fènix, amb epíleg del col·lectiu Arada, per a rescatar de la desmemòria les lliçons emancipadores de tantes dones silenciades. Perquè necessitem saber d’on venim per a afrontar els nous reptes. Perquè hi ha debats i conflictes a què les nostres predecessores ja es van enfrontar. Recordem-les, escoltem-les i aprenem d’elles.
Les autores:
Andrea Aguilar, Carme Bernat, Gemma Martínez i Laura Bellver
Carme Bernat Mateu (1994) és doctoranda en història contemporània per la UVEG, professora de secundària i participa en el projecte La Fènix Universitat Popular. Andrea Aguilar Olivas (1992) és graduada en Història i professora de secundària. Gemma Martínez Pastor (1994) és graduada en Història i estudiant del màster en Gènere i Polítiques d’Igualtat. Col·labora a La Directa País Valencià i participa del projecte La Fènix Universitat Popular. Laura Bellver Gandia (1998) és graduada en Història i màster en Investigació Didàctica. Participa en el projecte Arada. Eina de Feminismes i Memòria i en La Fènix Universitat Popular.
Divendres 24 de març
2n pis de la Biblioteca Pública Municipal “Joan Fuster”
19.30 h