- PUBLICITAT -

 

El divendres, 02 de desembre de 2022, es presenta la novel·la de el llibre de Fred Sentandreu Gallego, «Mira si he corregut terres…» davant la ciutadania castellonera, el lloc elegit és el 2n pis de l’Obrera, la presentació començarà a les 19.30 h i intervindrà l’autor.

Intervindran, Imma Coret, professora de la Universitat de València, Dèbora Escrivà, tècnica de normalització lingüística de la UPV, Maite Amat, professora de secundaria i l’autor, Fred Sentandreu Gallego.

PUBLICITAT

Fred Sentandreu Gallego (Castelló, 1965) llicenciat en Filologia, especialitat de Valencià, és professor d’ensenyament secundari. Actualment, treballa en la planificació lingüística educativa i en les competències digitals dels docents valencians. Per això ha deixat de banda els lloables oficis de bibliotecari, collidor de taronja, obrer, aturat o corrector lingüístic.

Ha realitzat diversos estudis de lingüística aplicada, toponímia, renoms i malnoms i lexicografia. En l’àmbit de la literatura juvenil té una novel·la; MAD (Destrucció Mútua Assegurada). En la literatura d’adults la novel·la Del Cap a l’ànima (2016), i ha participat en els reculls narratius Castellonies (2015) i Castellonies II (2018), amb els relats «Ferro colat» i «Si m’has de matar que siga a Castelló» respectivament.

Sinopsi de la novel·la.

Pit, broker de la City de Londres, decideix “separar-se temporalment” de la dona i la filla i retrobar-se amb la xica de la qual s’enamorà temps enrere. S’instal·larà en un poble menut on aprendrà com és la vida a ritme de la calma de la seua gent. Allí coneix la nova companya de casa, amb qui amb gran complicitat durà endavant un engrescador superprojecte per donar les gràcies al mestre del poble per haver sigut això, mestre i amic de tots.

Bandolers, donyets, alquimistes i escrutadors, estels i galàxies, petricons, almuds i txiquitos, iardes i fanecades, simats, coves i buixcarrons, british, gal·lesos i valencians, pastissets de boniato i monjàvenes, l’amiga del mestre, el mestre, Brad Pit i Amie Whinehouse protagonitzen aquesta prequela d’un món no del tot feliç, per sí amable.

- PUBLICITAT -