- PUBLICITAT -

Capitans 2024, Iris Soriano Larrosa i Jualos Daràs Mercé

Sultans 2024, Blanca López Lorente i José López Aranda

CN | Aida | Fotos: Joanjo Puertos

El caps de setmana passats, el poble de Castelló va viure moments d’emoció i tradició amb les proclamacions i presentació de la Capitania i Sultania dels Moros i Cristians de Castelló 2024 dins de les activitats programades per les festes de Mig Any, organitzades per l’Associació Festera de Moros i Cristians de Castelló (AFMiCC).

PUBLICITAT

El dissabte 13 d’abril, va tenir lloc la proclamació dels Capitans de la comparsa Conqueridors per a l’any en curs, Iris Soriano Larrosa i Jualos Daràs Mercé, en un acte carregat d’entusiasme i expectació.

A més, el dissabte següent, el 20 d’abril, la Comparsa Alfarabes va celebrar la proclamació dels seus Sultans per al 2024, Blanca López Lorente i José López Aranda, en un esdeveniment ple de tradició i emoció.

L’acte culminant de les festes de mig any de MiC va tenir lloc divendres passat, 26 d’abril, al Teatre Ideal, on es va dur a terme la presentació de la Capitania i Sultania. Aquesta cerimònia va reunir omplint el teatre Ideal de gom a gom a tot el col·lectiu fester de MiC i com no als membres destacats de les comparses i va comptar amb la presència del regidor de cultura festiva, Xavier Tortosa Penades, l’alcaldessa Horte Gómez Llácer i el president d’AFMCC Eduard Ferrando Cuenca, que durant l’acte es van dirigir al públic assistent.

Eduard
Xavier
Horte

Un moment destacat en què es va enaltir el compromís i la dedicació dels nous líders festers, tot celebrant amb orgull la rica tradició de les festes de MiC de Castelló.

L’acte va ser presentat amb gran il·lusió i entusiasme per Ayla Muñoz Vayà, representant de la Comparsa Alfarabes, i Míriam Castells Franco, de la Comparsa Conqueridors. Amb la seua eloqüència i carisma, van guiar amb destresa tot el desenvolupament de la presentació de la Capitania i Sultania 2024, connectant amb el públic i transmetent l’esperit festiu i la importància d’aquesta tradició tan arrelada a Castelló.

Ayla i Míriam

A més, cal dir que Castelló Notícies (CN) va estar en aquest acte tan significatiu per al poble, i que va capturar diversos moments destacats de la cerimònia. Amb l’objectiu de reflectir l’essència i l’emoció d’aquesta celebració, CN va prendre un grapat de fotografies per elaborar una galeria que immortalitza els millors moments d’aquesta presentació de la Capitania i Sultania 2024.

Presentacip MiC - Capitania i Sultania 2024 0335

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací