- PUBLICITAT -

 


Informació del 11/09/2019 – 13.45 h

Segons el centre de preemergències meteorològiques de la CV, l’alerta passa a ser de nivell roig (alt risc), cal extremar les precaucions i tindre en compte tot el que hem dit en altres comunicats.

Ja anirem informant de l’evolució meteorològica i si hem de suspendre les classes.

PUBLICITAT

Informació del 11/09/2019 – 09.00 h

Alerta taronja amb la previsió a Castelló de fortes pluges i vents forts!!!

Ja estem en alerta màxima taronja i per aquesta vesprada, dimecres 11 de setembre la previsió a Castelló és de fortes pluges i vents forts!!!

Amb motiu de la situació meteorològica i per precaució, es recomana no anar als parcs i jardins i evitar les zones arbrades i circular amb precaució per voreres amb arbrat.

Què fer davant una previsió de precipitacions fortes!

Vídeo #Consells 112CV

Foto de Joanjo Puertos, les llums de baix són de ‘El Gurugú’, dalt al fons la tronada d’anit – 10/09/2019

Què fer davant una previsió de precipitacions fortes!

Informació del 10/09/2019 – 16.00h

Informació del 10/09/2019 – 11.40h

Baixen les possibilitats de pluges fortes, encara que es mantenen el nivell de rics taronja per a hui dimarts, demà dimecres i dijous, continuaren informant!

Informació del 09/09/2019

Segons AEMET a partir d’últimes hores de hui, dilluns, s’espera l’entrada d’una DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts) pel Cantàbric oriental, desplaçant-se al llarg del dimarts 10 de nord a sud per l’est de la península i romanent, probablement, estacionària entre el sud-est peninsular i el nord d’Àfrica durant els dies següents, almenys fins el divendres, 13.

Aquesta situació afectarà de forma més important l’àrea mediterrània, amb ruixats sovint acompanyats de tempestes, d’intensitat forta o molt forta, vents intensos i mal estat de la mar, durant diversos dies.

Existeix poca incertesa quant a l’entrada de la DANA, el seu desplaçament el dimarts per l’est peninsular i la permanència, durant dimecres i dijous, a l’entorn del sud-est peninsular i nord d’Àfrica. Sí que hi ha incertesa quant a l’evolució de la DANA durant els dies següents, si bé, la majoria dels escenaris en data de hui indiquen un retorn cap al nord alhora que un progressiu afebliment.

D’acord a aquesta evolució, les precipitacions més intenses s’esperen aquesta nit i el dimarts en àrees de Catalunya i Balears, dimecres a la Comunitat Valenciana i Balears, dijous al sud-est peninsular i, a partir de divendres i amb major incertesa, a zones de l’est i sud-est peninsular i potser de Balears.

És bastant probable que, durant aquest episodi, les acumulacions de precipitacions superen els 100 mm a àmplies zones i que, puntualment, els ruixats aconseguisquen la intensitat torrencial (superior a 60 mm/h).

Cal tenir en compte que, petits canvis en l’evolució de la DANA i en el règim de vents en nivells baixos, podrien desplaçar els màxims de precipitacions a altres zones.

Quant al vent, s’esperen ratxes fortes o molt fortes a l’àrea mediterrània, sobretot als litorals, començant dimarts a Catalunya i Balears i desplaçant-se durant els dies següents a l’est i sud-est peninsular. L’estat de la mar es caracteritzarà per un vent amb força 7 a 8 i mar gruixuda (amb àrees de mar molt gruixuda mar endins).

Notificació d’actualitzacions futures o de finalització: AEMET emetrà un nou avís especial demà dimarts, 10 de setembre, i recomana un seguiment més detallat i actualitzat de la mateixa a través de les seues prediccions i avisos de fenòmens adversos. Tot això pot consultar-se en la pàgina web: www.aemet.es

- PUBLICITAT -