- PUBLICITAT -

 

S’activa l’alerta roja per la possibilitat de fortes pluges a la comarca de la Ribera, l’Ajuntament de Castelló recomana que en les pròximes hores esteu atents als possibles comunicats que podem fer.

Segons l’Agència (AEMET), bona part del territori està en alerta per fortes pluges, així com el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana, actualment s’ha decretat nivell roig en part de la demarcació de València.

PUBLICITAT

Es confirma la situació d’inestabilitat ‘molt important’ per a les pròximes hores, especialment a comarques com la Ribera i des de l’Ajuntament ja s’està treballant per estar preparats el màxim possible i preguem que seguiu les recomanacions que més avall detallem.

En les pròximes hores es podria produir un episodi de fortes pluges per la formació d’una gota freda, segons informa el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat.

En aquestes condicions, és molt possible que els castelloners i castelloneres tinguem les pròximes 24h passades per aigua, començant per aquesta vesprada, però especialment demà dilluns.

Foto: Valerià Benetó

Recomanacions

La més important es evitar tots el passos que té Castelló inundables i desprès netejar els embornals, desguassos i baixants que puguen tenir pols, fulles seques o brutícia a les reixetes. Un tap de brutícia pot fer que s’inunde un aparcament soterrat, un pati o un terrat amb un xàfec intens.

El millor és no utilitzar el cotxe, però si és necessari recordeu que la pluja augmenta el risc d’accident i cal extremar les precaucions a la carretera. Augmenteu la distància de seguretat per tenir més espai de frenada. Reduïu la velocitat en revoltes i paviments empedrats, asfalt brillant i capes o bassals d’aigua, fang o fulles caigudes… amb això evitem fenòmens com ‘l’aiguaplaning’, en cas de patir ‘aiguaplaning’: no s’ha de frenar ni accelerar, el millor remei per no trobar-s’hi és moderar la velocitat. Freneu amb suavitat i antelació per no bloquejar les rodes, comproveu durant la marxa si els frens responen. D’aquesta manera, al mateix temps, s’eixuga la humitat que puguen tenir i es recupera la seua eficàcia. En cas d’haver de creuar un bassal gran: circular amb primera, lentament i un cop passat comprovar l’eficàcia dels frens. En cas de pluja torrencial: cal estacionar a un lloc segur i mantenir enceses les llums.

Policia Local de Castelló: 607 847 844
Emergències: 112
Guàrdia Civil: 062

- PUBLICITAT -