- PUBLICITAT -

Polinyà del Xúquer acollirà la XX Assemblea d’Història de la Ribera, del 10 al 12 de novembre de 2023 al Centre Cultural Ausiàs March, amb entrada lliure, tant a les exposicions, a la presentació de ponències, activitats…

El tema monogràfic elegit per a l’any 2023 és «PATRIMONI ARTÍSTIC. ART I ARTISTES A LA RIBERA». Entenem “art” en tota la seua amplitud; per tant, cap en aquesta secció qualsevol treball al voltant de qualsevol disciplina artística de qualsevol època. L’única limitació és la territorial: La Ribera.

Fotos d’arxiu de l’AHR celebrada a Castelló en 2018 – Fotos Joanjo Puertos

I en l’apartat Miscel·lània, el tema pots ser de qualsevol època de la Ribera: arqueologia, fonts documentals, economia, agricultura…

L’Assemblea d’Història de la Ribera, vídeo presentació de l’edició 2023

PUBLICITAT

L’Assemblea d’Història de la Ribera és un consolidat encontre d’historiadors, investigadors, especialistes universitaris, professionals de l’ensenyament i estudiosos que se celebra des de l’any 1980 a la comarca i en la qual es tracten sobretot temes històrics centrats en la Ribera, tot incloent les dues Riberes, l’Alta i la Baixa. L’Assemblea sol tindre una periodicitat de dos anys i compta amb el suport de la Universitat de València. Les divuit localitats que han acollit fins ara aquest esdeveniment són, per ordre cronològic: Sueca, Algemesí, Carcaixent, l’Alcúdia, Almussafes, Alzira, Sumacàrcer, Cullera, Benifaió, Antella, Corbera, Guadassuar, Llombai, Alginet, Benimodo, Albalat, la Pobla Llarga, Castelló i Alberic.

L’Assemblea, que en el 2023 complirà 44 anys, s’estructura en dos seccions diferenciades: una secció miscel·lània, dividida en els apartats de fonts i metodologia, arqueologia i prehistòria, història antiga, història medieval, història moderna, història contemporània, història de l’art i geografia, i una altra secció monogràfica que centra la seua atenció en un aspecte històric concret al llarg de les diferents èpoques, secció en què ja s’han tractat monogràfics com el regadiu, l’organització del territori, torres i castells, vies de comunicació, riuades i inundacions, la casa, fires i mercats, l’expulsió dels moriscos, l’organització del treball, la música o la sanitat.

Vídeo de la XX Assemblea d’Història de la Ribera. Vídeo Seccions

En aquests més de quaranta anys d’existència, l’Assemblea ha deixat com a llegat centenars de comunicacions recollides en diferents llibres, valuoses aportacions per a la recuperació del nostre passat i l’enriquiment del nostre patrimoni cultural. A més a més, cal recordar també que, igual que en encontres anteriors, els estudiants de la Universitat de València podran obtenir dos crèdits de lliure elecció per la seua assistència o col·laboració.

- PUBLICITAT -