- PUBLICITAT -
Temps de lectura 3 minuts

 

De moment, els senyals que ens fa la tardor són tímides, mínimes i insuficients per a la calor que hem patit aquest estiu i per a les ganes que tenim que arribe enguany la nova estació, que refresque i que ploga (amb moderació).

Si tenim en compte que encara queda vora un mes perquè comence de forma oficial la tardor, el que millor ens pot anar és que els canvis vagen manifestant-se a poc a poc. Que vaja baixant a poc a poc la temperatura de l’aigua de la mar, que les temperatures marquen els valors que toca per l’època (si són un poc més baixos, tampoc passarà res) perquè les pluges i les tronades que puguen produir-se en la recta final de l’estiu i l’inici de la tardor no siguen desgavellades.

PUBLICITAT

Ara bé, fins ara podem dir que els primers senyals de tardor només les notem a la nit en ser menys caloroses perquè l’oratge tant de hui com el de la major part de la setmana vindrà marcat per l’estabilitat, i tot indica que la calor anirà a més de cara a finals de setmana encara que ui l’ambient serà més fresc que el d’ahir diumenge, amb temperatures màximes de 35-36 graus les més altes al centre i interior-sud de València, i entre els 30 i els 32 a la costa.

Demà dimarts l’oratge serà estable. Veurem pocs núvols i notarem com pugen de nou les temperatures un parell de graus, sobretot per l’interior.

Dimecres la calor apretarà de nou a les comarques centrals i en punts de l’interior on els valors més alts arribaran als 37-38 graus, però a partir de dijous els models de previsió donen una atmosfera més inestable i tronades de vesprada que localment podrien ser intenses.

Tingueu bon inici de setmana… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Jordi Payà

- PUBLICITAT -