- INFORMACIÓ -

 

L’hivern és una estació caracteritzada per temperatures baixes, nevades i vent. És important estar preparats per afrontar el fred i les inclemències del temps.

Cal estar atents a les previsions meteorològiques per estar preparats per qualsevol canvi en el temps i prendre les mesures necessàries per garantir la seguretat.

PUBLICITAT

Per aquest motiu Castelló Notícies mitjançant Jordi Payà meteoròleg amb molt de prestigi i molt conegut al País Valencià ja fa un grapat de temps que ens informa diàriament de les previsions de l’oratge que passa ací i prop d’ací, el nostre col·laborador treballa com a presentador i comentarista meteorològic en diferents mitjans de comunicació com ara televisions i ràdios. També és conegut per les seues prediccions i anàlisis sobre el temps a través de les xarxes socials. Jordi té una gran experiència en meteorologia i és considerat un expert en el tema.

Poc de vent i probabilitat alta de gelades, per Jordi Payà

Aquest cap de setmana haurem de fer servir la roba més abrigadora que tinguem als armaris perquè torna el fred amb gana. Una massa d’aire avançarà des del nord, arribant a l’Alcoià i el Comtat cap a migdia, i abraçarà tot el País Valencià a partir de diumenge.

El que més em preocupa és que calme el vent i que les gelades, que aquests dies han afectat zones de l’interior, avancen cap a la costa i afecten zones i cultius més vulnerables i sensibles al gel.

Caldrà parar atenció i, si és possible, prendre mesures, perquè la matinada de dissabte a diumenge i la de diumenge a dilluns els models de previsió donen poc de vent i una probabilitat alta de gelades en zones pròximes a la costa.

Diumenge el mestral es deixarà sentir encara al nord, però al centre i al sud calmarà i bufarà de xaloc (sud-est).

El que no tinc tan clar, i m’agradaria més que acabara produint-se, és el que pot passar dimarts. A dia de hui les previsions donen pluja i neu a la meitat sud del País Valencià. Precipitacions que localment podrien ser moderades i deixar gruixos de neu «guapets» per damunt dels 700-800 metres.

Passeu bon cap de setmana… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Jordi Payà

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací