- PUBLICITAT -

 

Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Joanjo Puertos – Castelló

Oratge mes de JUNY de 2021

Teniu la sensació que ha estat plovent sense parar en juny? Bé, ploure no seria el verb correcte, no? Seria més adequat dir que ha estat caient terra…

PUBLICITAT

En qualsevol cas, l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha considerat juny com un mes humit. Les dades diuen que ha plogut un 24% més del que és habitual. A Castelló s’ha traduït en 19,8 l/m2 arreplegats durant el mes. Mentre que la primera quinzena va ploure dies solts, destacant els 6 l/m2 caiguts el dia 5, en la segona quinzena les pluges es concentraren entre els dies 17 i el 22.

D’altra banda, juny suposa l’inici de l’estiu, que sembla que ve amb força. Segons les dades de l’AEMET, ha estat un mes càlid. A Castelló, els 36°C del dia 14 van ser un avís del que vindria més endavant, els 37°C del dia 27, la temperatura màxima del mes. Ara bé, comparades amb anys anteriors, les temperatures han sigut altes per les nits i més suaus durant els dies. Eixa sensació queda al veure les mitjanes de les temperatures del poble: 17,8°C en el cas de les mínimes i 30,1°C si parlem de les màximes.

Continuarà caient terra? Patirem moltes onades de calor?

Juliol té totes les respostes.

Marta π

- PUBLICITAT -