- PUBLICITAT -

 

Per Eva Remolina / AMIC

El pernil curat és un aliment d’alt valor biològic i contràriament al que molta gent pensa, no té tant de greix, i el que té és insaturat, similar al que conté l’oli d’oliva, per la qual cosa el seu consum pot incloure’s en qualsevol dieta d’aprimament. Té per tant un equilibrat perfil nutricional, pel qual es converteix en un element supersaludable.

Entre les seves propietats més destacables, trobem:

– És una excel·lent font de múltiples vitamines entre les quals es troben la B1, B2,B3, B6 i D, així com minerals com el fòsfor, el magnesi, el potassi, el zinc o el calci.

– Les vitamines del grup B, estan relacionades entre altres coses amb el metabolisme cel·lular.

– Prevé l’osteoporosi, és a dir, la disminució de la massa òssia, principal causant de que els ossos es fracturin amb major facilitat. Per aquest motiu, es recomana la seva ingestió a esportistes per a evitar lesions o bé a persones grans.

PUBLICITAT

– Conté antioxidants i antiinflamatoris pels polifenols que conté.

– És recomanable en dones lactants i persones que es recuperen d’alguna intervenció quirúrgica, ja que és de molt fàcil digestibilitat.

– És font d’àcids grassos, com l’àcid oleic, contribuint a millorar el nivell de colesterol i a prevenir malalties cardiovasculars.

– Ajuda a millorar l’estrès i l’ansietat.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací