- PUBLICITAT -

 

Un any més des de l’Ajuntament ens hem sumat a la campanya per unes festes lliures d’agressions sexistes amb la iniciativa de la Generalitat Valenciana i l’institut de la dona dels punts violeta, així com a la de la Mancomunitat Ribera Alta de la bugada i del photocall. Començarem amb una pintada de samarretes on van participar xiquets i xiquetes de l’escoleta d’estiu així com la resta de la població adulta i després les van estendre al mercat municipal. A la qual cosa volem afegir que, si alguna persona volguera recuperar la seua samarreta, podrà recollir-la preguntant per Sandra al segon pis de l’Ajuntament.

Poc a poc han anat sumant-se tant des de l’Associació Festera de Moros i Cristians de Castelló que, a través de la seua capitania i sultania, van fer públic un comunicat de rebuig a la violència de gènere. També ens consta que les festeres i festers 2018 utilitzaren a les seues cases el color violeta en senyal de rebuig a les agressions sexistes en festes, la qual cosa ens complau i ens enorgulleix com a poble perquè és precís caminar tots i totes en la mateixa direcció, per a poder eradicar aquesta lacra social com és la violència cap a les dones, de manera enèrgica i ferm.

PUBLICITAT

Des de la Conselleria feren la proposta dels “Punts Violeta” que són espais, en els que es sensibilitza a la població i s’atén, informa i ajuda a les víctimes de qualsevol tipus d’agressió sexista. La seua finalitat per tant és la de conscienciar, previndre i gaudir la festa davall el respecte cap a les dones, lliures d’assetjament i humiliació masclista. Aquesta a estat una nova experiència gràcies a les dones que es van presentar voluntàries i de manera altruista per a dur endavant la iniciativa, moltes d’elles de l’Associació Progressista Angelina Gonzàlez i a Sandra Villajos, becaria d’igualtat de l’ajuntament, a totes elles el nostre reconeixement per la seua llavor i per haver sacrificat part del seu temps en festes per a la tranquil·litat de la resta de dones i que sense elles no haguera estat possible. MOLTES GRÀCIES!

Per últim el Photocall Espai Lliure de Violència proposat per l’agent d’igualtat de la mancomunitat Ribera Alta. No han segut poques les persones que han passat a fer -se la foto i a les que volem animar a què les penjen a les xarxes socials per a compartir aquest moment, perquè la lluita també pot ser desenfadada, sobretot a festes.

Esperem que tots i totes haveu gaudit d’unes festes lliures de violència i moltes gracies a totes les persones que s’heu sumat de qualsevol manera a la iniciativa. Nosaltres continuarem per la nostra part treballant per un poble més igualitari en tot els sentits.

Piqueu ací per veure i baixar totes les fotos!

Ajuntament de Castelló

Punt violeta – Festes de Castelló 2018

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -