- PUBLICITAT -

 

Per Eva Remolina / AMIC

Les formigues apareixen més a les cases quan comencen les temperatures càlides i és que durant els mesos de calor estan més actives, degut a que són insectes de sang freda i com molts altres animals, hibernen per a evitar les gelades. Quan arriba la primavera, surten a construir els seus nius i a buscar menjar, perquè és quan hi ha major disponibilitat d’aliments, com a fruites madures, molles d’aliments a l’aire lliure i altres restes de menjar. Les formigues són atretes per aquestes olors i seguint els rastres químics deixats per altres formigues. També surten en cerca d’aigua, en reduir-se aquesta del seu entorn natural a causa de les sequeres. Per a aconseguir-la, busquen fonts d’aigua a l’interior de les cases, com a aixetes que degoten, recipients amb aigua estancada o fins i tot condensació en canonades o electrodomèstics.

Si et trobes amb la presència de formigues en la llar, aquestes són algunes de les mesures que pots prendre per a eliminar-les:

1. Identifica l’origen i el camí de les formigues: Observa acuradament per on entren i per on surten, així com les àrees de la teva casa on hi ha una major activitat. Això t’ajudarà a determinar els punts clau per a aplicar mesures de control.

2. Les formigues són atretes per les restes de menjar i molles, per la qual cosa has de mantenir la teva casa tan neta com sigui possible. Escombra i aspira regularment, i assegura’t de guardar els aliments en recipients hermètics.

3. Utilitza segelladors o silicona per a tapar totes les esquerdes, escletxes i forats per on les formigues puguin entrar al teu habitatge. Para més atenció a les finestres, portes, canonades i cables per les quals puguin accedir des de l’exterior.

4. Usa barreres naturals amb productes naturals per a dissuadir-les. Algunes opcions són el vinagre blanc, la llimona, la menta, la canyella o el cafè molt. Ruixa o empolvora aquests ingredients en els punts d’entrada i en les àrees per on les formigues transiten.

5. Si les mesures anteriors no són suficients, sempre et quedarà l’esquer enverinat. Compra productes comercials dissenyats específicament per a eliminar formigues i col·loca’ls prop de les seves rutes o prop dels nius si els has identificat. Les formigues portaran l’esquer al formiguer, eliminant la colònia.

6. Si trobes el formiguer, pots fer servir aigua bullent o un insecticida recomanat per a formigues per a destruir-lo. No obstant això, ves amb compte en manipular productes químics i segueix les instruccions de seguretat del fabricant.
Recorda que l’eliminació completa de les formigues requereix temps i paciència, ja que sovint reapareixen. Si tens una infestació greu o persistent, pot ser recomanable contactar a un professional en control de plagues.

- PUBLICITAT -