- INFORMACIÓ -

 

Estem atents als canvis, però de moment toca sol i calor

PUBLICITAT

Li ha costat, però tot indica que en breu ens haurem d’abrigar i fins i tot ens tocarà buscar on tenim els paraigües després de tant de temps sense fer-los servir.

La inestabilització de l’oratge vindrà de la mà d’un front que agranarà la Península d’oest a est. El centre de la borrasca està molt al nord, molt lluny de nosaltres, però es formarà una depressió secundària al nord-est de la Península que en primera instància enviarà ponent sobre el País Valencià, però en acabar de travessar-nos acabarà enviant vents de gregal.

A les capes altes de l’atmosfera es formarà un xicotet solc que farà que a partir de demà de vesprada l’oratge s’inestabilitze i hàgem d’estar pendents de l’evolució de l’oratge de cara a la segona part de la setmana.

De tota manera encara no podem llançar les campanes al vol perquè l’oratge, tant hui com demà, encara serà estable i les temperatures es mantindran altes en deixar-se sentir el ponent durant bona part del dia. A la costa i al centre els termòmetres s’aproparan als 28-29 graus.

Serà demà de vesprada i de cara a la nit quan notem com el fred de les capes altes comença a inestabilitzar l’atmosfera. El vent es deixarà sentir de gregal i la nuvolositat anirà en augment. No descarte que puga ploure a la costa la matinada de dimecres a dijous.

Les temperatures voldran començar a baixar, però només serà l’inici d’un descens que es farà més marcat a partir de dijous.

Tenim ganes de poder confirmar l’oratge de la segona part de la setmana perquè si fa el que marquen hui els models tot indica que la pluja podria regar bona part del País Valencià tot i que les pluges més importants quedarien concentrades al litoral i prelitoral del centre de València i del sud del País.

Passeu bon dimarts… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Jordi Payà

- PUBLICITAT -