- PUBLICITAT -

 

Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Valerià Benetó i Joanjo Puertos – Castelló

Oratge mes de JULIOL de 2020

La sensació de calor a l’estiu pot explicar-se per temperatures altes, per humitat elevada i també per nits sufocants.

PUBLICITAT

Juliol va començar amb ganes, ja que el dia 1 es va marcar la temperatura màxima del mes, 39,5°C. Com que les màximes s’han mantingut prou altes, la seua mitjana ha arribat als 33,4°C. També la mitjana de les temperatures mínimes s’ha quedat alta, en 21,6°C. Això vol dir que moltes de les nits han sigut tropicals (per sobre dels 20°C), donant una idea de la calor patida. El respir va arribar amb les tronades del dia 14, deixant 17,5°C de mínima el dia següent, la temperatura més fresqueta de tot juliol.

Aquestes tronades van ser prou intenses a Castelló, descarregant 24,7 l/m2, la major part de la pluja arreplegada durant el mes. Per això, com explica l’Agència Estatal de Meteorologia, juliol és el mes més sec de l’any, i quan plou, com aquest any, ja es considera humit.

Durant la segona meitat del mes, les temperatures, tant mínimes com màximes, tornaren a pujar. Els últims dies patirem una onada de calor. Per fer-nos una idea de la seua intensitat, el dia 27 es marcaren 37,5°C de màxima i 23,5°C de mínima.

Ens queda agost i la seua calor, ànim!

Marta π

- PUBLICITAT -