- PUBLICITAT -

Oratge mes de MAIG

Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Joanjo Puertos – Castelló

I la pluja va arribar…

Després de març i abril tan càlids i tan secs, maig es va presentar amb bones notícies.

Informa l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) que es van acumular més del doble de precipitacions del que és habitual els últims anys. De fet, segons les seues dades, va ser el maig més humit dels últims 15 anys. A Castelló es van arreplegar 95,5 l/m2 de pluja en 11 dies, la majoria durant la segona meitat del mes, entre els dies 22 i 25 (62,5 l/m2) i el dia 27 (19,5 l/m2).

PUBLICITAT

Pel que fa a les temperatures, l’AEMET destaca la gran diferència entre les dos quinzenes. Per una banda, durant la primera part de maig, la mitjana de les temperatures es va quedar quasi 2 graus per sobre dels valors habituals. Al poble això es va notar molt prompte. Els dies 3 i 4 es van marcar 30°C de màxima, el dia 5 ja eren 31°C i el dia 9 es va registrar la temperatura màxima més alta del mes: 33°C. Amb eixos valors, és fàcil entendre que la mitjana mensual de les màximes arribara als 25,8°C.

Per altra banda, tenim la segona quinzena que, segons les dades de l’AEMET, va ser la segona més freda dels últims 30 anys. A Castelló cinc dies diferents (14, 15, 17, 20 i 21) es va marcar la temperatura mínima més baixa: 10°C. I la mitjana de les mínimes de maig va baixar fins els 13,5°C.

La bona notícia han estat les pluges, tan necessàries.

Esperem que l’estiu, que s’apropa, no siga tan complicat com el passat.

Marta π

- PUBLICITAT -