- PUBLICITAT -

 

Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Valerià Benetó – Castelló

Oratge mes d’octubre de 2018

Mentre setembre ens va portar calor i tronades quasi diàries, octubre es recordarà per 2 fets puntuals: un temporal i el fred.

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), ha plogut el doble de la quantitat habitual considerant els registres des de 1981. Per tant aquest any s’ha trencat la tendència, iniciada en 2008, d’octubres secs. Sense arribar a les quantitats de rècord de Vinaròs, a Castelló s’arreplegaren 72,5 l/m2. Més de la meitat es van enregistrar el dia 18 (38,2 l/m2), coincidint amb el temporal generat, com explica l’AEMET, per la combinació de baixes pressions i vent humit de l’est. També va ploure prou els dies 27 (15 l/m2) i 30 (8,5 l/m2).

PUBLICITAT

Pel que fa a les temperatures, segons l’AEMET, 2010 va ser l’últim octubre fred. Des d’aleshores s’havia mantingut una tendència de calidesa que s’ha trencat aquest any. El mes va començar amb calor, registrant 32°C de màxima a Castelló el dia 6. En general les temperatures foren suaus tot el mes, fins el dia 27, quan l’entrada d’aire àrtic ens va traslladar bruscament a l’hivern.

L’AEMET qualifica aquest fred d’extraordinari per la intensitat, la durada i per ser tan matiner (encara en octubre). A Castelló es va traduir amb mínimes de 8,5°C el dia 28, 8°C el dia 29 (la mínima del mes) i 8,5°C de nou el dia 30.

Una tardor humida i freda, fins a la fi???

Marta π

Fotos: Valerià Benetó

- PUBLICITAT -