- PUBLICITAT -

 

De tant en tant, ens visita alguna antiga alumna o antic alumne i fins fa uns anys, era molt fàcil escoltar el comentari: està igual que quan jo venia. Si de cas, més vell. Per una banda, ens alegrava que l’Institut tinguera un lloc a la memòria popular, però per una altra, no resultava gens afalagador el remat de l’esmentada frase.

Per totes les persones i totes les coses passa el temps i el perfil d’usuari del nostre centre pot contribuir a fer que es note més el deteriorament. I alguns usuaris han mostrat un perfil amb molta més incidència en accelerar eixe desgast.

Així que, després d’una temporada d’estalvi, vàrem començar a donar-li un altre estil, sense distanciar-se massa de l’original, però buscant un aire més proper al temps present. Així, els corredors van deixar el verd fosc i poca llum per anar omplint-se de colors, omplint-se de llum, de murals pintats per l’alumnat . . . .

També ens plantejarem que no podia ser que l’alumnat visquera tot el dia en format digital menys quan es trobava al centre, on ho feia en analògic. Així que, amb la col·laboració de les famílies i del mateix alumnat i docents instal·larem una xarxa d’Internet per cable, amb la dotació tècnica necessària en cada aula, ordinador, projector, altaveus i pissarra.

PUBLICITAT

L’espai comú per al cos docent és una sala que també va ser remodelada, optimitzant l’espai i l’entrada de llum natural, creant un ambient més agradable.

Però, nosaltres no podíem dur a terme les actuacions de major envergadura, era la nostra Conselleria la que tenia la potestat i, sobretot, els recursos. L’adscripció al Programa EDIFICANT, ha suposat la solució per a resoldre les mancances i els problemes estructurals que patíem per conviure a un edifici amb més de 40 anys. Amb un pressupost aprovat de més d’un milió i mig d’euros, i la gestió tècnica de l’Ajuntament, el dia 16 de març han començat les obres consistents en la construcció d’un gimnàs de nova planta, l’adequació de l’existent per a l’habilitació d’aules, instal·lació d’un ascensor, necessari per a l’accés de les persones amb dificultat habitual o esporàdica i que no tenim. També tindrà lloc la substitució de totes les finestres del centre, remodelació de lavabos, pistes esportives . . . . En definitiva, un cúmul d’accions que són necessàries, però que requereixen una inversió molt forta.

Espere que quan acaben les obres ens trobem en una situació més tranquil·la pel que fa a la salut col·lectiva i ens retrobem a l’I.E.S. Vicente Gandia per poder veure unes millores molt desitjades i que ja estem més prop de gaudir.

No hem d’afligir-nos pel que no tenim i si alegrar-nos pel que tenim.
Gràcies a totes i tots els que han ajudat fer-les realitat i enhorabona als pobles de Senyera i Castello, perquè l’Institut és vostre.

Salutacions ben cordials.

Aureli Chorro Vila
Director
IES Vicente Gandia

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací