- PUBLICITAT -

 

El servei de recollida de residus voluminosos està pensat per aquells residus que per la seva composició o dimensions no poden ser recollits mitjançant contenidors, com per exemple electrodomèstics de certa grandària, mobiliari, ferralla, trastos vells,…

Aquest servei inclou la recollida, càrrega i transport fins a l’ecoparc, i es durà a terme els dies 1 i 15 de cada mes. Si fóra festiu o dissabte, s’ajornaria al dia laborable següent.

Qué he de fer?

Com a ciutadà, s’haurà de sol·licitar la recollida, indicant a més de les seues dades, la informació referent al nombre de voluminosos i el seu tipus. L’empresa contactarà per confirmar la retirada del residu. No es treurà cap efecte fins uns moments abans de l’horari de recollida previst per l’empresa.

Com puc fer la sol·licitud?

  • Mitjançant el formulari de recollida de residus voluminosos (disponible en web i App)
  • Telefonant al 607 621 556.
  • Presencialment a les oficines de l’Ajuntament.

Recordem que:

Els residus voluminosos  no es poden tirar junt amb la resta, i requereixen d’un tractament especial. Per aquest motiu, aquests, es recolliran els dies 1 i 15 de cada mes i, si fóra festiu, el dia laborable següent.

  • No serà precís traure els residus voluminosos fora de casa. Però, per qüestions de respecte a l’espai privat i de seguretat ciutadana, caldrà tenir-los darrere de la porta d’accés al domicili, darrere de la porta d’entrada del local comercial, o en el mateix espai de la porteria -immediata a la porta d’accés- de la finca, quan es tracte d’un habitatge situat en un pis. De manera que els operaris hagen de fer el mínim trasiego i desplaçament possible per l’espai privat, per retirar els efectes domèstics dipositats per a la seua retirada.
  • Es poden recollir un màxim de 4 objectes cada dia (cadires, xicotets electrodomèstics…) o uno gran (sofà, frigorífic, armari…). En cas de que siguen més de 4, es guardaran per la següent quinzena.
  • Fora d’aquests dies de recollida, s’hauran de dur directament a l’ecoparc, on es donen punts per rebaixar la Taxa de Tractament de Residus (T.T.R.) del Consorci RiV.
  • Els residus de construcció (enderrocs i similars) i els perillosos, no es poden deixar al carrer, s’han de dur directament a l’ecoparc.
  • A l’ecoparc també existeix un límit per a la quantitat diària de residus. A l’entrada trobareu una taula amb les quantitats i limitacions diaries per a les diferents deixalles.
  • IMPORTANT!!: El fibrociment (o “uralita”), per la seua perillositat (en contenir amiant i asbest), s’ha de manipular i retirar per empreses i personal especialitzat.  Per tant, aquest tipus de material mai es podrà treure al carrer o ser recollit com a residu voluminós. Haurà de ser retirat per empreses registrades per la retirada d’aquest material.El llistat d’aquestes empreses les trobareu en aquest enllaç: Registre d’ empreses amb risc d´amiant, en l’apartat “Registre d’empreses amb risc d’amiant RERA”.

Formulari de Recollida de Residus Voluminosos

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací