- PUBLICITAT -

La Federació de Cors de la Comunitat Valenciana (FECOCOVA) celebra el Dia Valencià del Cant Coral amb reconeixements i música de les formacions corals

CN | Aida

Eduardo Cifre Gallego

La Federació de Cors de la Comunitat Valenciana (FECOCOVA) rendirà homenatge al castelloner Eduardo Cifre Gallego per la seua brillant trajectòria en la música coral en l’ocasió del XX Dia Valencià del Cant Coral. L’esdeveniment tindrà lloc el pròxim diumenge, 5 de novembre, a les 19:00 hores, al Centre Cultural “La Beneficència”, Sala Alfons el Magnànim.

El Dia Valencià del Cant Coral és un acte organitzat per FECOCOVA que reuneix formacions corals de les províncies d’Alacant, Castelló i València, culminant amb una actuació del cor de la mateixa Federació.

En aquesta edició, FECOCOVA vol destacar la figura del castelloner i mestre Eduardo Cifre Gallego, qui ha exercit com a professor al Conservatori Superior de Música de València, subdirector de l’Orquestra Municipal de València, director titular de l’Orfeó Universitari de València, entre altres responsabilitats.

Eduardo Cifre ha dirigit nombroses orquestres d’arreu del món, incloent-hi l’Orquestra Simfònica de RTVE, les d’Illes Balears, Múrcia i la de Mèrida a Veneçuela. També ha estat al capdavant de l’Orquestra de Cambra Mozarteum de Salzburg i les bandes municipals de Madrid i València, entre altres.

PUBLICITAT

Vídeo “El mundo canta ante una cuna“. Orfeó Universitari de València. Eduardo Cifre, director. 23.desembre.2004

El mestre Cifre ha rebut nombrosos guardons per la seua tasca al capdavant de les agrupacions que ha dirigit, incloent-hi premis honorífics de l’Associació Espanyola de Directors de Cor i el Premi Euterpe 2004 de la Federació de Bandes de la Comunitat Valenciana. A més, en 1997, la ciutat de València li va atorgar la Medalla d’Argent per la seua dedicació a la música.

A més del reconeixement a Eduardo Cifre, el Dia Valencià del Cant Coral també serà l’ocasió per a lliurar el XXI Premi de composició coral Paco Llàcer a l’autor Alejandro Vivas per la seua obra “Salmo 97”.

Eduardo Cifre Gallego

El programa del concert, en el qual actuaran corals d’Alacant, Castelló i València, inclourà l’estrena de “Salmo 97” de Vivas, així com altres peces musicals. Aquest esdeveniment té com a objectiu promoure la música coral valenciana i servir com a fòrum de trobada i intercanvi per als coralistes de la Comunitat.

En l’actualitat, FECOCOVA compta amb 210 cors federats a les províncies d’Alacant, Castelló i València.

Eduardo Cifre, any 2004, dirigint al Palau de la Música
- PUBLICITAT -