PUBLICITAT
PUBLICITAT

 

COMUNICAT DE L’ARXIDIÒCESI DE VALÈNCIA- NOVES DISPOSICIONS

L’Arxidiòcesi de València comunica la suspensió de celebració pública de la missa amb assistència de fidels a tots els temples.

Arxidiòcesis de València, 14 de març.- El Cardenal Arquebisbe de València, Antonio Cañizares, després de les mesures ordenades pel Govern, comunica la necessària adopció de noves disposicions d’urgència seguint les indicacions de les autoritats governamentals, per a frenar la pandèmia del COVID-19.

Davant aquesta situació l’Arxidiòcesi de València comunica que queden suspeses les celebracions públiques de la Santa Missa amb fidels en totes les esglésies.

Així mateix, apel·lant a la responsabilitat es considera necessari suspendre tots els actes públics previs així com les processons de Setmana Santa, atesa l’excepcional situació que compartim tots, i agraint la comprensió de tots els fidels.

Es reitera, com es va indicar en la comunicació del Cardenal Arquebisbe remesa en el dia d’ahir, la petició que els fidels seguisquen la Santa Missa a través dels mitjans de comunicació o altres canals de distribució. (LA 8 MEDITERRANEO TV, CANAL YOUTUBE de la Catedral de València, COPE, La 13, RNE, TVE), i que els fidels que participen de l’Eucaristia a través d’aquests mitjans, i per tant, no presencial, facen la comunió espiritual, recuperant la pràctica tradicional de l’església com a mitjà de comunió eclesial.

Als sacerdots, que celebraran en privat l’Eucaristia, que incloguen peticions per a l’erradicació de la pandèmia, i pels morts, malalts i les seues famílies, i també pels professionals sanitaris abnegats, i dedicats a costa de les seues pròpies vides a salvaguardar les nostres pensant en el bé comú.

Així mateix, es transmet als fidels que els sacerdots romandran sempre disponibles per a l’atenció espiritual, especialment per als malalts i necessitats de consol espiritual.

Com també s’indicava, respecte a les celebracions fúnebres, en els funerals es realitzaran amb la celebració de la Paraula posposant-se les Misses Exequials.

Quant als batejos i noces programats, que es realitzen seguint les directrius de les autoritats sanitàries, i els que no estiguen programats, que es posposen, -en el cas dels batejos, exceptuant el perill de mort-.

Com va indicar el Cardenal Arquebisbe de València “la gran manifestació de solidaritat i proximitat amb la totalitat del nostre poble, és que elevem la nostra pregària i clamem des del profund al Senyor, infinit en la seua compassió, que tinga pietat i ens beneïsca. La seua benedicció és comprensió, col·laboració, i veritat que es realitza en l’amor. Supliquem a Déu i a la santíssima Verge, Mare dels Desemparats, implorant el seu auxili”.

- PUBLICITAT -