- PUBLICITAT -

 

Com diu el refranys popular, no serveixen ni per a taps d’escopeta: ni els polítics que han presentat la partida destinada a la casa reial al projecte de pressupostos, ni els qui han “descobert”, en una absurda teoria conspiranòica, que Rússia enviaria 10.000 soldats per fer recolzar la independència de Catalunya, ni els membres del Tribunal Suprem espanyol, que han acordat que siguen indemnitzats amb 1350 milions d’euros el Banc Santander, CaixaBank i Bankia, ni els negacionistes de la Covid-19. Sí, ni per a taps d’escopeta no serveixen aquestes persones responsables d’aquests despropòsits.

Que la casa reial, en el projecte de pressupostos per al 2021, tinga una partida de 8.431.150 euros, un 6% (544.000 euros) d’increment en relació a l’anterior partida, és immoral. Aquests diners representen la pujada més alta destinada a la casa reial dels últims anys. Per això és escandalós que enmig del sofriment que viu tanta i tanta gent, amb ERTOS, famílies a l’atur, persones demanant ajuda per poder menjar a Càritas o als Bancs d’Aliments per aquesta pandèmia del coronavirus, el govern presente una partida dels pressupostos, amb els quals la casa reial s’embutxacarà 8.431.150 euros.

Els modestos sous dels reis

La partida destinada a la casa reial per al 2020 ha estat de 7.887.150 euros, dels quals un 48,63% han estat per a despeses de personal, un 35,27% per a despeses i serveis, un 8,62% per a la família reial, un 6,05% per a inversions i un 1,43% per a fons de contingència.

El 8,62% destinats a la família reial, del total de 7.887.150 euros, representen 679.872,33 euros. I d’aquests 679.872,33 euros, durant l’any 2020 el rei ha “cobrat” 248.562,36 euros, que són més de 41 milions de les antigues pessetes. La reina Letízia ha “cobrat”  136.701,36 euros i la reina emèrita Sofia, 111.854,88 euros.

¿Quin infermer, metge o dona de la neteja d’un hospital cobra un sou semblant al dels reis? I això que al govern espanyol hi ha una força que estava contra la “casta”! I ara els qui denunciaven la “casta” estan regalant a la “casta” uns sous escandalosos. Evidentment els bisbes no denuncien aquesta immoral partida destinada a la casa reial, malgrat la pobresa que flagel·la tantes i tantes famílies i més encara enmig d’aquesta pandèmia i de la crisi social.

Els qui anaven contra la casta

Però tampoc no serveixen ni per a taps d’escopeta els responsables de la investigació que ha deduït, o descobert, que Rússia enviaria 10.000 soldats per implementar la independència de Catalunya. No sé si els “cervells” que tenen aquestes teories conspiranòiques, deuen haver arribat a aquesta conclusió pel fet que Sant Jordi és patró tant de Catalunya com de Rússia. Que els jutges defensen la tesi dels 10.000 russos, és de manicomi! Perquè ¿algú s’imagina una mena de desembarcament de Normandia però a la Barceloneta (o al port de Tarragona) de 10.000 soldats russos? ¿Que no tenen sentit del ridícul?

PUBLICITAT

Tampoc no serveixen ni per a taps d’escopeta els membres del Tribunal Suprem, que han acordat que l’estat (com si estiguera per a tirar coets) indemnitze el Banc de Santander, Bankia i CaixaBank amb 1350 milions d’euros (Vilaweb, 29 d’octubre de 2020) pel fet que aquestes entitats financeres van desemborsar aquesta quantitat per tancar el magatzem subterrani de gas, situat al davant de la costa valenciana. Si haguera anat avant el projecte Castor, ¿els beneficis haurien anat als ciutadans, que ara serem els qui, amb els nostres impostos, pagarem aquests diners?

Els russos preparats per anar a Catalunya

Finalment, tampoc no serveixen per a taps d’escopeta els negacionistes de la Covid, que s’atreveixen a desqualificar els investigadors que han estudiat la propagació del coronavirus. Aquests negacionistes haurien de demostrar les seues tesis treballant (sense mascareta) als hospitals i residències amb malalts de Covid-19.

El capítol 6 del llibre de la Saviesa comença així: “La saviesa és millor que tindre força”. El Suprem, els qui han atorgat aquests diners a la casa reial, els negacionistes de la Covid-19 i els qui han descobert els 10.000 soldats russos, demostren que tenen molta força però molt poca saviesa i per això no serveixen ni per a taps d’escopeta. D’ací que el mateix capítol 6 de la Saviesa, com si s’adreçara a aquestes quatre “eminències”, els diu: “Vosaltres ministres no heu decidit amb rectitud, ni heu guardat les lleis, ni vos heu comportat segons el designi de Déu” (Sa 6:4).

Malgrat que tots aquests col·lectius no serveixen ni per a taps d’escopeta, no m’estranyaria que algun ajuntament decidira “sàviament”, posar un carrer o una plaça al Suprem, als negacionistes, als diputats que aprovaran els pressupostos de la casa reial o a les eminències que han descobert la invasió de Catalunya amb10.000 soldats russos.

Josep Miquel Bausset

- PUBLICITAT -

Un comentari

Comments are closed.