- PUBLICITAT -

El risc d’incendis serà de nou extrem

Les notícies de l’oratge que vos porte hui no són bones ni positives, perquè he de comunicar-vos que torna a bufar de nou el ponent… i això tal com estan les coses no pinta bé.

PUBLICITAT

A la massa d’aire càlid que avança cap a nosaltres des del nord d’Àfrica, s’hi afegeix hui el vent de ponent. Un ponent anticiclònic que no bufarà fort, però serà «condidor, ja que farà pujar de forma notable les temperatures de forma constant i progressiva.

Pocs núvols al cel i el ponent fent pujar les temperatures i fent baixar la humitat hora rere hora, deixant les màximes entre els 30 i els 33 graus al centre i a la costa i entre els 25 i els 29 graus al centre i per l’interior.

Demà divendres es mantindrà el ponent des de primera fins a última hora del dia, la qual cosa vol dir que es mantindran les condicions adverses per lluitar contra el foc a l’Alt Millars, per tal de mantenir la situació controlada, i també caldrà tindre molta cura a la resta del territori, perquè el risc d’incendis serà de nou extrem en bona part tant hui com demà.

El cap de setmana no serà tan calorós, atés que bufarà el vent un poc més del nord. Bufarà de mestral i encara ho farà amb ratxes moderades o fortes a la meitat nord del País Valencià.

Dissabte de vesprada acompanyant el vent arribaran més núvols, però només podran deixar quatre gotes.

Diumenge farà més sol, tot i que el mercuri dels termòmetres anirà a la baixa i dilluns encara bufarà el mestral al nord fins a la vesprada, mentre que al centre i al sud entrarà el xaloc.

Passeu bon dijous… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Jordi Payà

- PUBLICITAT -