- PUBLICITAT -

 

La Generalitat ha activat pels pròxims dies l’alerta pel nivell de risc d’incendis forestals a gran part del territori del País Valencià a causa de la previsió de la pujada de les temperatures.

La GVA recomana a la ciutadania que extremen la vigilància davant el risc d’incendis forestals.

Hui diumenge 26 de juliol de 2020 i per a les pròximes dies a Castelló i la comarca de La Ribera Alta el nivell de reemergència davant el risc d’incendis forestals és de 2 (Risc).

Si veieu qualsevol senyal de foc, telefoneu al 112.

Un incendi forestal ocorre quan el foc es propaga sense control sobre el terreny forestal, i afecta la vegetació que no estava destinada a cremar-se.

PUBLICITAT

En un bosc hi ha diferents tipus de combustibles. Segons el tipus de combustible la reacció pot ser més violenta i espontània a temperatura ambient.

Els incendis forestals constitueixen un greu problema a l’arc mediterrani, del qual forma part la Comunitat Valenciana, i crea, de vegades, situacions de greu risc i catàstrofe amb les conseqüents repercussions negatives sobre el medi ambient.

Per pal·liar i evitar estes situacions, la Generalitat Valenciana ha desenrotllat el Pla Especial davant el Risc d’Incendis Forestals (Decret 163/1998), que contempla tant les actuacions en emergències produïdes pels incendis com les actuacions en situacions de preemergència. Estes últimes s’estableixen en el Pla de Vigilància Preventiva, que es concreta anualment i constitueix un dels annexos del Pla Especial.

pixabay.com

Joanjo Puertos

Continuar llegint en la font: http://www.112cv.gva.es/ca

Informacions relacionades:
Què fer davant un incendi?
Manuals de bones pràctiques
Pla Especial davant el Risc d’Incendis Forestals
Sistema Integrat de Gestió d’Incendis Forestals
Model de Pla d’Actuació Municipal davant el risc d’incendis forestals

- PUBLICITAT -