- PUBLICITAT -

 

La Generalitat ha activat per a hui l’alerta pel nivell alt i extrem de risc d’incendis forestals a gran part del territori del País Valencià.

Si veieu qualsevol senyal de foc, telefoneu al 112.

Previsions per a hui
Previsions per a hui
Previsions per a demà

Un incendi forestal ocorre quan el foc es propaga sense control sobre el terreny forestal, i afecta la vegetació que no estava destinada a cremar-se.

PUBLICITAT

En un bosc hi ha diferents tipus de combustibles. Segons el tipus de combustible la reacció pot ser més violenta i espontània a temperatura ambient.

Els incendis forestals constitueixen un greu problema a l’arc mediterrani, del qual forma part la Comunitat Valenciana, i crea, de vegades, situacions de greu risc i catàstrofe amb les conseqüents repercussions negatives sobre el medi ambient.

Per pal·liar i evitar estes situacions, la Generalitat Valenciana ha desenrotllat el Pla Especial davant el Risc d’Incendis Forestals (Decret 163/1998), que contempla tant les actuacions en emergències produïdes pels incendis com les actuacions en situacions de preemergència. Estes últimes s’estableixen en el Pla de Vigilància Preventiva, que es concreta anualment i constitueix un dels annexos del Pla Especial.

Continuar llegint en la font: http://www.112cv.gva.es/ca

Informacions relacionades:

Què fer davant un incendi?
Manuals de bones pràctiques
Pla Especial davant el Risc d’Incendis Forestals
Sistema Integrat de Gestió d’Incendis Forestals
Model de Pla d’Actuació Municipal davant el risc d’incendis forestals

- PUBLICITAT -