- PUBLICITAT -

 

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i el patrocini de Bankia, ha reconegut sis projectes d’excel·lència musical en les cinc categories de la segona edició de la gala dels “Premis Bankia al Talent Musical en la Comunitat Valenciana”.

Premi al projecte educatiu musical: MUSIESCOLA, “L’empoderament de la música a les escoles”

Musiescola és un projecte col·laboratiu intercentres on participa el CEIP Severí Torres. Naix a partir de la iniciativa d’un col·lectiu de mestres d’Educació Musical que pretenien unir esforços per tal de dur a terme una jornada anual de convivència musical escolar per a lluitar contra el fracàs escolar mitjançant la música. Es proposava fer un treball divulgatiu que ressaltara la importància de l’Educació Musical per a desenvolupar les facultats humanes i aconseguir una educació integral de l’alumnat.

Després de cinc edicions, Musiescola s’ha esdevingut en un ens socialitzador que contribueix a la integració artística de l’alumnat creant lligams afectius, facilitant la cooperació, el treball en equip, les relacions interpersonals, el treball emocional i en valors, valorant la coeducació, la inclusió i la convivència mitjançant el cant, la pràctica instrumental, la creació, la improvisació, la dansa i l’expressió corporal.

PUBLICITAT

Musiescola facilita la interacció d’idees i propostes innovadores enriquint-se de l’experiència col·lectiva de moltes i molts docents que viuen i senten l’Educació Musical a cadascuna de les seues escoles.

El curs 2018/19 més de 1.600 alumnes i 150 mestres provinents de distintes escoles valencianes participaren en dues Trobades realitzades a Tavernes de la Valldigna i al poble de Castelló. El passat 14 de maig, la plaça de l’Ajuntament i la sala Multiusos foren testimoni d’aquest esdeveniment. Alumnes i mestres protagonitzaren una jornada festívola farcida d’activitats musicals al voltant de la temàtica “La Mediterrània en clau de dona”.

La gala de lliurament se celebrà el passat 14 de setembre al Palau de Congressos de València i va comptar amb les actuacions dels grups Spanish Brass i Púrpura Pansa.

CEIP Severí Torres

- PUBLICITAT -