- PUBLICITAT -

 

Per Eva Remolina / AMIC

Ara més que mai hem de tenir molta cura en creuar un pas de zebra, sobretot si som usuaris d’una bicicleta o un patinet elèctric, perquè en passar per un d’ells hem de tenir clar que són els vianants els qui tenen preferència. Per a la DGT es consideren vianants aquelles persones que van a peu per la via pública, i ho fa extensiu també als qui per problemes de mobilitat es veuen obligats a l’ús d’una cadira de rodes.

Per tant la norma, està més que clara, prohibint el pas a bicicletes i patinets elèctrics (tots dos vehicles que la norma equipara a les motocicletes) i als conductors dels quals obliga a baixar-se i a creuar-los caminant, excepte quan existeixi en ell un carril habilitat per a aquests mitjans de transport.

Foto d'estoc gratuïta de centre de la ciutat, ciutat, conduint

Les multes per als qui cometin aquesta infracció serà de fins a 200 euros segons el tipificat en l’article 65 del Reglament General de Circulació.

Així mateix també està prohibit per a les bicicletes i els patins circular per voreres i zones per als vianants, i regula que quan circulin per la carretera, hauran de fer-ho sempre pel carril més pròxim a la vorera.

PUBLICITAT

- PUBLICITAT -