- PUBLICITAT -
Temps de lectura 4 minuts

 

Seguint la tradició, moltes novetats al concert més important de l’any, el concert de Fira, estrena de l’Himne de l’UD Castellonense, Carlos Benavent saxo solista i el que garanteix la continuïtat de la música a Castelló, l’entrada de nous integra’ns a la Banda Simfònica Lira Castellonera.

El passat diumenge, 11 de desembre de 2022 es va celebrar el Concert de Fira, amb la banda Simfònica Lira Castellonera a l’Auditori Municipal Rex de Castelló.

PUBLICITAT

En aquest tradicional Concert de Fira, la Societat Musical Lira Castellonera amb la seua Banda Simfònica, dirigida per Beatriz Fernández Aucejo, va interpretar un programa ple de sentiments i dificultats musicals.

En primer lloc, es va estrenar en directe de l’Himne de l’UD Castellonense, Blanc i negre, l’escut gravat al cor, composat per Rafael Estrada Puertos i amb els arranjaments de Rafa Grau Vilar i les veus del Cor de la Societat Musical Lira Castellonera.

Seguidament vam escoltar un concert molt bonic, concretament el Concert en Mi bemoll per a saxo alt i banda de A. Glazunov i A. Petiot, interpretat pel nostre músic Carlos Benavent Arnau.

Carlos Benavent Arnau

A continuació la Banda ens va oferir el Finale de la Simfonia núm. 5 de Dimitri  Xostakóvitx.  La Cinquena de Xostakóvitx va ser l’obra amb la qual el seu autor va recuperar el favor de les autoritats soviètiques després de les fortes crítiques rebudes dos anys abans per Lady Macbeth. Aquesta òpera havia estat titllada de confusa i caòtica, és a dir, contrària als principis de simplicitat, classicisme heroic i optimisme col·lectiu propis del realisme socialista. El Finale és una estrepitosa marxa triomfal, prou ambigua perquè les autoritats soviètiques hi poguessin sentir l’expressió d’un tonificant triomf col·lectiu, i l’oient que ho volgués hi pogués sentir l’expressió d’una ferotge acidesa paròdica.

En la segona part va ser el torn del bateig dels nostres nous components de la Banda Simfònica, junt als de l’any passat i l’altre que no van poder actuar com a solistes pels moments de pandèmia viscut i així fer la seua entrada com cal a la Banda. Interpretaran El regalo de bodes de Soutullo i Vert.

Per finalitzar van poder escoltar la Suite El cavaller de la rosa, de Richard Strauss. Aquesta Suite comença com l’òpera del mateix nom amb la brillantor de la música que representa l’amor entre Octavi i la seua amant, molt més major que ell, la Mariscala. Finalment aquesta desisteix d’aquest amor per facilitar-li’l a Sofia, molt més jove i enamorada d’Octavi. Acaba l’obra amb un vals, que és la culminació adequada per a una suite d’una òpera que es delita amb l’esplendor, opulència i encant de l’edat d’or de Viena.

Des de la Societat Musical, donen les gràcies a tota la ciutadania per compartir amb ells una estoneta i i per col·laborar en la SM i estar ahí sempre donant-nos el seu suport. De segur que el nombres públic assistent ho passaren d’allò més bé.

NOUS COMPONENTS DE LA BANDA SIMFÒNICA LIRA CASTELLONERA 2022

Jarod Barberà Prats CONTRABAIX
Laia García Ortega OBOÈ
Iker Guevara Sánchez PERCUSSIÓ
Anna Guitart Pizarro FLAUTA
Álvaro Martínez Uberos TROMPETA
Naia Mateu Momparler CLARINET
Mark Molina Moyá PERCUSSIÓ
Manel Moyá Espí TROMPA
Unai Navarro Perales SAXOFÓ
Júlia Peris Pallàs PERCUSSIÓ
Iván Puertos Franco CLARINET
Berta Tomás Penadés CLARINET

COMPONENTS DE LA BANDA SIMFÒNICA LIRA CASTELLONERA 2021

Edurne Puertos Belenguer CLARINET
Pau Navarro Climent CLARINET
Adriana Sala Peciña CLARINET
Clara Tolsà Pons PERCUSSIÓ

COMPONENTS DE LA BANDA SIMFÒNICA LIRA CASTELLONERA 2020

Vega Calatayud Gregori CLARINET
Laura Albero López SAXO ALT
Mireia López Sahuquillo SAXO ALT
Alfred Tomás Perepérez SAXO ALT
Aitana Delgado Martínez TROMPA
Maria Mascarós Beltrán TROMPETA
Joel Encarnación Prats TROMBÓ
Ferran Gregori Vila PERCUSSIÓ

Piqueu ací per veure l’àlbum complet de Joanjo Puertos.

CN amb la música, amb la SM Lira Castellonera.

- PUBLICITAT -