- PUBLICITAT -
Temps de lectura 2 minuts

El clima mediterrani, sempre s’ha caracteritzat per la seua irregularitat

CN | Jordi Payà

Sovint s’han registrat temperatures suaus, altes per l’època al mes de novembre associades a ponentades o a invasions d’aire saharià, però el d’enguany no té precedents.

Des de finals de setembre van succeint-se les ponentades amb situacions estables anticiclòniques que estan deixant les temperatures molt per damunt de les normals, però tot just arribant a l’equador del novembre estan registrant-se valors entre 4 i 5 graus per damunt de les mitjanes històriques.

PUBLICITAT

El cap de setmana ha sigut calorós, però encara ens queden per davant dos o tres dies (com a mínim) de patir calor. Les temperatures encara pujaran, tant de dia com de nit, els pròxims dies.

Aquesta nit han pujat les temperatures encara un poc més, i les màximes es mantindran altes per l’interior, però baixaran un poc a la costa on a partir de migdia es deixarà sentir el xaloc.

Demà dimarts, sense bufar molt fort, serà de nou un dia marcat pel ponent, i no descarte ni que puguem tindre valors de nit tropical a la costa i màximes que toquen els 30 graus. O siga… valors d’estiu!!

Dimecres tornarà a refrescar un poc a la costa (o a fer menys calor) però al nord, al centre i per l’interior el valor de les màximes no quedarà molt lluny dels dies d’abans.

Dijous bufarà de mestral i prou més fresc i divendres tornarem a estar a les portes d’un nou cap de setmana amb pocs canvis d’oratge i temperatures altes, molt altes per l’època.

Tingueu bon inici de setmana… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Jordi Payà

- PUBLICITAT -