- PUBLICITAT -

 

El passat dimarts 13 de desembre de 2022, festivitat de Santa Llúcia a les 12.00 h el Cor de Jubilats de Castelló van posar les seues veus en la missa que se celebrà a la nostra església de l’Assumpció de Castelló en honor a Santa Llúcia.

PUBLICITAT

El pare n’Álvaro Armengol i el Cor de Jubilats de Castelló van compartir aquesta Eucaristia amb el nombrós públic assistent, les veus del Cor van estar dirigides per Miguel Pons García.

Aquesta celebració de la Missa catòlica utilitza música i cant en lloc de la lectura dels textos litúrgics. Durant la missa cantada del passat dimarts es van fer ús d’himnes, salms i altres textos litúrgics que van ser cantats pel cor dels jubilats i també pels assistents. Cal destacar l’acompanyament del piano com de la veu solista, tots dos a càrrec del director Miguel Pons García.

Encara que cada dia es fan ús de menys textos litúrgics del normal en una missa cantada, encara s’inclouen alguns d’ells. Per exemple, es poden llegir algunes oracions i lectures de la Bíblia durant la missa.

L’oració va ser una part fonamental de la celebració. Durant una missa cantada s’inclouen oracions i càntics especials que siguen cantats pel cor i pels assistents.

No podem oblidar-nos de la protagonista d’aquesta missa cantada, Santa Llúcia, aquesta va ser una santa cristiana venerada com a màrtir i patrona dels cecs i els malalts oculars.

Se celebra el dia de la seua festa el 13 de desembre i en honor a ella la Fira de Castelló. Santa Llúcia va nàixer en el segle III a Siracusa, Sicília, i es va convertir al cristianisme en una edat primerenca. Es conta que, durant la persecució dels cristians per l’emperador Diocleciano, Santa Llúcia es va negar a renunciar a la seua fe i es va dedicar a ajudar als cristians perseguits i als pobres. Es diu que, per a poder fer-ho, li demanaren a Déu que li permetera veure sense llum, i la seua petició va ser concedida.

Finalment, Santa Llúcia va ser martiritzada i executada per negar-se a renunciar a la seua fe cristiana.

En l’actualitat, Santa Llúcia és venerada com una santa important a l’Església catòlica i en altres esglésies cristianes. És considerada la patrona dels cecs i els malalts oculars a causa de la seua llegenda que conta que li va ser concedit el poder de veure sense llum. També és venerada com una santa que protegeix les dones i se li atribueixen molts miracles i curacions. En alguns països, el dia de Santa Llúcia se celebra amb processons i altres activitats especials, com és el cas de la Fira de Castelló.

Ens va encantar la musica i el cant, amb molt de respecte en la part espiritual!!!
Com sempre Castelló Notícies, amb la música, amb les tradicions.

| GALERIA | Missa cantada pel Cor de Jubilats de Castelló en honor a Santa Llúcia

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -