INFORMACIÓ DE CASTELLÓ NOTÍCIES

El passat dissabte 08 d’agost de 2020, dins dels actes organitzats per l’Ajuntament de Castelló anomenat ‘les nits d’agost’ Miquel Gil presentà en format trio el seu disc GEOMETRIES, amb noves composicions d’arrel valenciana. Va ser a la plaça de l’Ajuntament.

Geometries és un treball polièdric de cançons, cants oberts, vocació modal i temes amb textures noves. Sempre amb melodies tradicionals i el denominador comú de la  música d’arrel que el publica assistent va gaudir durant més d’una hora. Aques disc és el millor als Premis Ovidi dins de la modalitat de folk .

Miquel Gil té la veu i l’instint.

És considerat una de les grans veus del panorama musical mediterrani. Grata la terra amb un cantar profund i emocionant i, de fet, el seu cant amortitza el llegat de les músiques de tradició oral que ha aixecat des que formava part d’Al Tall. Miquel Gil, el més modern dels cantadors, s’agita i es deixa agitar com correspon a un artista que viu la tradició des del present i amb la mirada clavada al futur. Així és com surten treballs com Geometries (Temps Record, 2019), on el cantant valencià va oferir un conjunt polièdric de cançons, cants oberts, vocació modal i temes amb textures noves. Sempre amb melodies d’arrel i el denominador comú de la nostra música mediterrània. També s’hi pot trobar, en aquest cas, poesia contemporània, amb poetes que ja han estat musicats en altres ocasions per Gil (V. A. Estellés, Enric Casasses, Anna Montero) i amb noms nous (com Imma Mànyez, Begonya Pozo, Joanjo Garcia).

PUBLICITAT

Tot un còmput ineludible per als nous tractaments de l’herència musical del país.

Redacció CN

Ací baix podeu veure fotos de Joanjo Puertos del concert i per veure l’àlbum complet piqueu ací.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací