- PUBLICITAT -

Si encara no heu decidit el contingut de la comunicació que voleu presentar a la secció monogràfica de la XVIII Assemblea d’Història de la Ribera, potser la informació adjunta us puga animar a decidir-vos o, simplement, us aporte alguna dada curiosa. Us oferim una llista de mestres de la Ribera de Xúquer dels anys 1881, 1882, 1883, 1884, 1885 i 1886.

Les dades s’han extret de l’anuari Bailly-Baillière dels anys respectius. L’autor és Xavier Martí, membre del Secretariat Local de Castelló, el qual us permet que en feu ús lliurement i espera que us siguen profitoses. Si és així, només demana que citeu la font. Ens adverteix, a més a més, que en els anuaris només sol constar un nom i un cognom del docent. En alguns casos l’autor ha pogut trobar el segon cognom. I en altres pocs casos aporta fins i tot algunes dades biogràfiques.

L’anuari Bailly-Baillière es va editar durant molts més anys. Potser alguns o algunes podríeu continuar la tasca. Les dades que ofereixen els anuaris s’han prendre amb totes les reserves habituals en aquests casos. Cal tenir en compte que les dades de l’anuari de 1881, per exemple, s’arreplegaven en 1880.

En tot cas, aquestes llistes poden ser el primer pas per a iniciar un catàleg del magisteri dels vostres pobles respectius.–

PUBLICITAT

Document de Xavier Martí – Mestres de la Ribera de Xúquer (1881-1886)

XVIII Assemblea d’Història de la Ribera

- PUBLICITAT -