- PUBLICITAT -

 

Des de l’associació animalista ‘Més que Gats’ de Vva. de Castellón, voldríem fer la nostra aportació respecte a allò ocorregut a la desfilada de Moros i Cristians.

En primer lloc, agrair a la Comparsa Contrabandistes pel comunicat que ha publicat demanant disculpes per haver inclòs al seu espectacle animals, les quals acceptem i agraïm.

És ben cert que va ser un error ja que, clarament aquests gossos (encara que domèstics) estaven espantats, estressats i totalment fora de lloc.

PUBLICITAT

Sabem que tot estava dins de la legalitat i que pot ser, els integrants de la comparsa, no pensaven en cap moment que aquests animals podrien arribar a patir estrès i angoixa durant la desfilada, però cal anar més enllà de la llei i saber que la desfilada, en aquest cas i amb tot allò que inclou (música, soroll, multitud de gent, crits, etc…), no és un lloc adequat per a cap animal, ja que el fet de trobar-se fora del seu hàbitat, siga quin siga (casa, estable, natura, etc), els crea molta ansietat i patiment psicològic, i aquest, com bé tots sabem, també és considerat maltracte.

Amb tot açò, estem segurs que la comparsa desconeixia el malestar que podrien patir els gossos i demés animals en la desfilada abans de contractar els servicis al seu PROPIETARI, qui clarament no li importava gens el patiment dels seus animals, i per aquesta raó confiem que aquests actes no tornaran a ocórrer, la qual cosa agrairem plenament.

Per altra banda, pensem que és possible que la polèmica a les xarxes socials haja estat desmesurada e irrespectuosa amb l’ús d’insults i paraules malsonants. Creiem que la millor manera de buscar solucions o donar opinions no és la de insultar i faltar el respecte a les persones, la qual cosa condemnem de manera contundent.

I ja per a finalitzar, des de l’Associació ‘Més que Gats’ volem crear consciència a tot el poble de Castelló i incitem a tota la gent a què tinga en compte els sentiments i la integritat psicològica, a més de la física, dels animals en general, abans de qualsevol ús d’aquests. Pensem que hi ha moltes alternatives per gaudir sense fer-ne us d’ells. Som un poble jove i modern. Fem-ho saber a la resta de pobles que ens envolten d’aquesta manera.

Associació Més que Gats

- PUBLICITAT -