- PUBLICITAT -

 

Lleugera inestabilitat per a la recta final de l’hivern

La recta final de la setmana (i de l’hivern) es presenta lleugerament inestable. No per a preocupar-se per l’oratge durant la Magdalena i les Falles, perquè les pluges no seran generals ni intenses, però tindrem més núvols i alguna gota pot escapar-se.

Hui se’ns aproparà des de l’interior un xicotet front molt desdibuixat que deixarà el cel més cobert. Però es tracta de núvols intranscendents, ja que no tindran conseqüència quant a pluges, i les temperatures tampoc no patiran grans canvis. Potser pugen en alguns observatoris del centre i de l’interior on el cel estiga menys ennuvolat, però a la costa baixaran per la presència de núvols baixos i de boires d’advecció (de les que entren des de la mar).

PUBLICITAT

Demà dissabte la cueta d’un front es passejarà pel nord de la península i podrà afavorir el creixement de nuvolades de vesprada a les muntanyes del nord, que entrada la vesprada podrien deixar algun ruixat al litoral de Castelló (és difícil pensar en les festes de la Magdalena sense ni tan sols unes gotetes).

Les temperatures es mantindran sense canvis, tant de nit com de dia.

En principi no cal patir gran cosa ni per la Magdalena Vítol, ni per la Nit del Foc o la de la Cremà, tot i que l’oratge serà més variable i insegur a partir de la vesprada de diumenge. Hi haurà més núvols, però difícilment arribaran a deixar més de quatre gotes.

Dilluns començarem la setmana amb més núvols i ruixats a la costa i al centre de la meitat sud del País Valencià, on el vent es reforçarà de llevant i gregal.

Dimarts persistirà la nuvolositat al sud, on el llevant bufarà moderat encara durant bona part de la jornada però difícilment plourà.

Passeu bon divendres… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Jordi Payà

- PUBLICITAT -