- PUBLICITAT -

 

L’Ajuntament de Castelló va convocar una concentració per commemorar el dia 8 de març, Dia Internacional de les Dones, aquesta va ser organitzada per la regidoria de la Dona i Polítiques d’Igualtat i era una de les activitats programades amb la finalitat de commemorar el Dia Internacional de la Dona.

PUBLICITAT

La concentració va tindre lloc a la plaça de l’Ajuntament de Castelló, el passat dimarts 8 març de 2022, en l’acte va intervenir en la lectura del manifest, la Fallera Major de Castelló, Àngels Candel Pla.

Del manifest cal ressaltar que: «Més de cent anys després i malgrat totes les fites aconseguides, el patriarcat encara perdura i de nou ens trobem amb el reviscolament de les dretes que volen tornar al passat, també en drets humans, atemptant contra els drets bàsics de la igualtat entre homes i dones.»

«Per això el feminisme que és el millor antídot contra la dreta i el feixisme ha d’estar més viu que mai.»

«La raó de ser del feminisme és eixamplar i millorar la vida de totes les persones, garantint els drets de ciutadania i, en especial de les dones, impulsant canvis socials estructurals per la inclusió social. Eixa és la mirada interseccional que cal implementar a les polítiques municipals. Des de la perspectiva feminista, cal perseguir la transformació social, on es tinguen en compte com les diverses opressions afecten les dones per poder avançar realment i eficaç cap a l’equitat.»

Des de la regidoria de la Dona i Polítiques d’Igualtat es convida a tota la ciutadania a continuar reivindicant el 8M, Dia Internacional de les Dones.

La regidora Lola Soler va aprofitar aquesta ocasió per dir «que des de l’Ajuntament condemnem la intervenció militar de Rússia contra Ucraïna, En aquest sentit instem la Unió Europea a actuar d’acord amb els valors i principis de la pau i a desplegar tots els esforços diplomàtics necessaris per fomentar el diàleg multilateral, la mediació i el retorn als acords de Minsk.»

«Volem que els únics esclats que s’escolten siguen de coets i mascletades. Huí és a Ucraïna però siga on siga diem NO A LES GUERRES.»

«I a totes les dones dir-vos que endavant en aquesta lluita per la igualtat entre totes les persones perquè JUNTES SOM MÉS FORTES, JUNTES CREIXEM.»

 

- PUBLICITAT -