- PUBLICITAT -

El Consorci de la Ribera posarà en marxa un club de producte i connectarà els municipis de la comarca amb una xarxa cicloturística.

La sala d’actes de la Mancomunitat de la Ribera Alta ha acollit aquest matí la presentació de dos nous projectes de turisme del Consorci de la Ribera als alcaldes i tècnics de turisme de la comarca. L’acte ha comptat amb la presència del President del Consorci de la Ribera, Òscar Navarro Torres i els representants de les empreses que estaran a càrrec del desenvolupament dels projectes, així com més de 30 representants dels municipis de la comarca, que participaran activament en el desenvolupament dels projectes.

Ambdos projectes formen part del Pla de Dinamització i Governança Turística, cofinançat per l’Agència Valenciana de Turisme, la Diputació de Valencia, València Turisme i el Consorci de la Ribera. L’objectiu principal del pla és poder definir i estructurar els principals productes turístics de la Ribera de Xúquer per oferir una proposta comú en la que participen tots els municipis de la comarca, i posicionar La Ribera com a destinació turística.

PUBLICITAT

Tal i com s’ha explicat durant la presentació, el club de producte pretén estructurar l’oferta turística de la comarca amb la participació dels municipis. Es tracta d’identificar els principals atractius turístics i configurar una oferta de qualitat i diferenciada que siga atractiva per als visitants.

El projecte està actualment en la fase de diagnòstic, per al que es requerix la participació dels diferents ajuntaments, per tal de conèixer la opferta de empreses i productes turístics que existeixen en la actualitat. Està previst tindre abans de l’estiu  les primeras conclusions i indicacions per a l’elaboració del producte turístic de la Ribera del Xúquer.

També s’ha presentat el projecte de creació d’una xarxa de rutes ciclistes i per a vianants que conectarà tota la comarca amb una proposta temàtica complementària que tindrà també punts en comú amb el nou club de producte. El projecte pretén cohesionar les municipis i homogenitzar la senyalització turística de la comarca.

Sobre Consorci de la Ribera:
El Consorci de la Ribera está format per les mancomunitats de la Ribera Alta i la Ribera Baixa i té com objectiu la gestió de convenis de col.laboració entre ambdos mancomunitats i altres organismes. També coordina les àrees d’energia, educació ambiental, promoció econòmica i turisme.

- PUBLICITAT -