- PUBLICITAT -

 

No sé ben bé si es tracta de la quarta ona de calor o una continuació de la tercera però després d’uns dies de calor moderada (enguany ens hem de conformar amb poc a o no res) la calor s’intensificarà de cara al cap de setmana.

Foto: Valerià Benetó

Mon pare, que era gran aficionat als rovellons, sempre em comentava que per tindre una bona campanya a la tardor era important i necessari que allà cap al 10 d’agost les tronades començaren a sovintejar el País Valencià, i que si no eren generals almenys havien d’afectar les zones i muntanyes de l’interior. Per a ell ja era rellevant que ploguera a la zona de Conca o Terol, però si les tronades afectaven la muntanya alacantina… sempre deia que això era mel!

Foto: Valerià Benetó

Arribem hui al 10 d’agost i de moment res de res. De nou cal esperar un dia tan assolellat i calorós com els últims, amb temperatures nocturnes que fan difícil dormir a la nit a la costa i al centre i màximes per damunt dels 35 graus a les comarques centrals i per l’interior.

PUBLICITAT

Demà dijous cal esperar un dia semblant al de hui amb ambient bascós i humit a primera hora i calor al centre de la jornada.

Serà a partir de divendres quan la calor aprete de nou de valent portant els termòmetres als 40 graus al centre i interior del País Valencià i als 35 a la costa.

Pot ser divendres de vesprada i durant la nit es formen ennuvolades al sud que podrien deixar ruixats, i el cap de setmana l’oratge serà estable… però molt calorós.

Jordi Payà

- PUBLICITAT -