- PUBLICITAT -

 

Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Valerià Benetó – Castelló

Oratge mes d’agost de 2018

Pensàvem que la pitjor part de l’estiu havia passat una vegada acabat juliol. Però aleshores començà agost, que malauradament serà recordat per l’incendi de Llutxent. Diu l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) que els primers deu dies d’agost van ser els més sufocants. Explica que la calor constant, dia i nit, va facilitar les característiques de l’incendi, iniciat el dia 6, el més càlid de tot any a la comunitat.

PUBLICITAT

A Castelló es va marcar la temperatura màxima mensual el dia 5, amb 40°C, acompanyats de 39°C el dia abans i el dia després. Més endavant, el dia 13, s’arribà als 38,5°C. Aleshores baixaren un poc les temperatures, però el dia 21 tornaren a pujar fins marcar 36°C, que es va repetir com a màxima 4 dies seguits! Tot això ha fet que la mitjana de les màximes es quede en 34,9°C, per això l’AEMET ha qualificat agost com molt càlid. De fet, segons les dades, ha sigut el més càlid des de 2012.

L’altra notícia, les tronades, de vegades acompanyades de pedra i vent, han sigut més generals i intenses que les de juliol segons l’AEMET. S’ha considerat un mes molt humit, ja que ha plogut el doble del que és habitual. En total al poble s’han arreplegat 12,4 l/m2, repartits en 9 dies. Destaquen els 4 l/m2 del dia 7, i els dies 16, 17 i 18, amb un total de 4,2 l/m2.

Com a curiositat, l’AEMET destaca que a la comunitat, amb 23 dies amb tronades, han caigut 22.000 rajos, la quantitat més alta des de 2003.

Un agost ben complet, amb molta calor i tronades d’estiu.

Marta π

Fotos: Valerià Benetó

- PUBLICITAT -