- PUBLICITAT -

Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Joanjo Puertos – Castelló

Oratge mes de JULIOL

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha qualificat juliol com un mes molt càlid. Segons les seues dades, hem patit el segon mes de juliol més càlid des de 1950. De fet, supera en 2 dècimes el juliol passat.

A Castelló, les temperatures màximes van arribar als 41,5°C el dia 24! Tampoc es quedaren molt lluny d’eixe valor el dia 29, amb 39,5°C, el dia 15, amb 39°C, i el dia 19 amb 37°C. Amb valors així, es pot entendre que la mitjana de les màximes pujara fins els 34,6°C.

PUBLICITAT

Ara bé, l’AEMET destaca que la sensació de calor s’ha vist agreujada perquè la pujada de les temperatures ha estat més marcada per les nits. Al poble, juliol començà amb una temperatura mínima de 19,5°C, únic valor de tot el mes per sota dels 20 graus. A partir d’ací, 7 nits amb termòmetres que no baixaren dels 25°C. I, per acomiadar-se, la última nit es registraren 26,5°C! Això explica que la mitjana de mínimes pujarà fins els 23,5°C.

Pel que fa a les precipitacions, l’AEMET l’ha considerat molt humit. Però matisa que, al ser el mes més sec, quan plou, ja es pot considerar humit. Les poques pluges van caure en forma de tronada, la major part el dia 3. A Castelló, eixe dia es va arreplegar 3,2 l/m2 dels 4,4 l/m2 totals del mes.

Fins ací el resum de l’oratge de juliol, que ha estat complicat.

Ens queda agost…

Ànim!
Marta π

- PUBLICITAT -