- PUBLICITAT -

 

El pròxim dissabte 12 de juny de 2021 es celebrarà el ‘Memorial Pascual Momparler’, on tindrem, eixida i arribada de la cursa, pedalades i molts somriures.

L’eixida es donara a les 9.30 h des de la Ronda Montolivet de Castelló, l’organització estima que al voltant de les 13.24 serà l’arribada a la meta, situada al mateix punt de partida, després de passar per Alcàntara del Xúquer, Sellent, Enguera, Navalón, Moixent, Vallada, Alt de Campello, Alta de Santa Anna i tornar a Castelló. Picant ací podeu veure la ruta detallada.

 

PUBLICITAT

A més a més el ‘Memorial Pascual Momparler’ que va nàixer al juny de 2013 amb l’objectiu. d’homenatjar al castelloner Pascual Momparler, tot un referent nacional en el món del ciclisme i organitzador des de fa més de 30 anys de carreres a Castelló.

Es realitza una competició clàssica integrada en la Copa d’Espanya per a les categories elit i sub-23 i de gran importància en el calendari nacional ja que convoca els millors equips nacionals i internacionals de la categoria i en la qual brillen les joves promeses d’aquest esport, aquest memorial està organitzat pel Club Ciclista de Castelló amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló.

Memorial Pascual Momparler’ 2019 | Fotos: Joanjo Puertos

La raó de ser d’aquesta carrera és recordar Pascual Momparler Gandia.

Com a ciclista va competir en juvenils i sub23. Va arribar a estar en “La Propietària – Bahamontes” amateur i fins i tot va aconseguir diverses victòries.

Una vegada retirat va seguir implicat amb el ciclisme, patrocinant equips de base amb el seu concessionari “Citröen Momparler,” arribant a organitzar fins a cinc carreres a l’any a Castelló. Sent vicepresident de la FCCV, li va donar un fort impuls al ciclocròs, gràcies a ell aquesta modalitat té un fort arrelament al País Valencià.

Però, si alguna cosa va saber fer Pascual, va ser transmetre la passió pel ciclisme a les persones que tenia al voltant, començant per la seua família. Per això, quan va morir al setembre de 2012, decidiren establir aquesta carrera, per mantenir el seu record viu.

- PUBLICITAT -