- PUBLICITAT -

UNA CONFERÈNCIA DE MAURICI BELMONTE MONAR ORGANITZADA PEL GRUP D’INTERVENCIÓ COMUNITÀRIA DE CASTELLÓ

La segona conferència organitzada per La Fundació per al curs 2023-24, té com a tema la meditació i anirà a càrrec de Maurici Belmonte Monar. En aquesta ocasió i per encaixos de diferents activitats locals, la conferència es realitzarà el dia 27 d’octubre al saló d’actes de l’IES Vicente Gandia, a les 19h.

La meditació, en el sentit que se li atorga en les cultures d’origen oriental, no té res a veure amb la dedicació de la introspecció a un tema en concret que cal pensar-lo i reflexionar-lo, Des de la meditació es planteja una manera d’entendre l’existència que comporta situar-se en el món com a observador, com ho faria un científic que capta la natura i reflecteix estrictament el que ha experimentat, el que ha vist. Estrictament. Es treballa la consciència mitjançant l’atenció, així com la concentració. Però sobretot es dedica la pràctica a l’equanimitat i a la compassió.

Un dels aspectes que diferencia la meditació en sí del conegut mindfulness és justament la contextualització de la pràctica en uns valors morals de base sense els quals no es poden generar els canvis que esperem amb la meditació.

PUBLICITAT

La conferència serà plantejada com a una entrevista i al llarg de la mateixa es plantejarà la realització de diferents exercicis, de distintes pràctiques meditatives que ajudaran el públic a comprendre millor els beneficis que pot comportar.

- PUBLICITAT -