- PUBLICITAT -

 

Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Joanjo Puertos – Castelló

Oratge mes de MARÇ de 2021

Amb l’arribada de març i el canvi d’estació, iniciem el camí cap al bon temps.

PUBLICITAT

A Castelló hem patit una gran oscil·lació tèrmica, sobretot de màximes. A principis del mes eren baixetes, es recuperaren a partir del dia 8 i es mantingueren altes fins el dia 17, quan es va marcar la més alta del mes (25,5°C). A partir d’ací baixaren uns dies, per a tornar a pujar a partir del dia 21, arribant als 24°C el dia 26. Pel que fa a les mínimes, a principis del mes estaven altes, però anaren baixant poc a poc a partir del dia 8, fins arribar a les més baixes: 3,5°C el dia 20 i 3°C del dia 22, la mínima del mes. A partir del dia 25 començaren a recuperar-se, però el dia 31 baixaren de nou.

Diu l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) que, per segon any consecutiu, març ha estat més fred que febrer. La primavera de 2021 ha començat amb molt de fred. Segons les dades de l’AEMET, hem viscut una de les nits de la cremà més fredes des de que hi ha registres de temperatures. La responsable d’aquesta situació ha sigut la pluja que va afectar tota la comunitat entre els dies 18 i 21. Va fer tant de fred, que les pluges es van convertir, en moments puntuals, en neu, deixant un ambient molt gelat.

Aquestes precipitacions, juntament amb les de principi de mes, expliquen el caràcter humit del mes. A Castelló es van arreplegar 67,4 l/m2 de pluja, repartits en 3 tandes: del dia 1 al 3 (1,7 l/m2), del dia 6 al 8 (32 l/m2) i del dial 17 al 19 (33, 7 l/m2). Els dies amb més pluja van ser el 7 (21,5 l/m2) i el 17 (28 l/m2).

La crisi sanitària ens impedeix gaudir de la vida com tenim costum. Entre altres coses, ha obligat a suspendre, de nou, les falles. Però la primavera ens porta més hores de sol, el canvi d’horari, més ganes d’estar al carrer. És l’inici d’una nova etapa, que deixa enrere l’hivern fosc, fred i tan llarg que hem passat.

Ja queda menys per l’estiu!

Marta π

- PUBLICITAT -